You can replace this text by going to "Layout" and then "Edit HTML" section. A welcome message will look lovely here.
RSS

Tuesday, December 29, 2009

al-kisah 2 beranak...

di suatu mlm yg indah.. kelihatan sebuah rumah yg bising dgn suara penghuni2 di dlmnya.. ( rasa mcm ayat x betul ja..x pa..abaikan ja ).. si ayah, sibuk dgn siaran beritanya di TV3.. si emak, sibuk di dapur menyiapkan makan malam.. si anak2 yg agak ramai.. semuanya sibuk ngan aktiviti msg2.. pendek kata semuanya mempunyai tugas dan tanggungjawab masing2..( ceh..y0 y0 ar ja )..

tiba2..suara si ayah memecah kebisingan di ketika itu..tiada suara nyaring dari penyampai2 berita di TV3 lg..semuanya se0lah2 terpaku..apa yg telah terjadi..knp tiba2 si ayah itu berteriak..?? knp tiada lg suara2 penyampai di TV3 lg..?? semuanya ahli keluarga yg lain, bertempiaran lari ke arah ayah.. rupa2nya.."pem0t0ngan siaran astr0 telah berlaku"..he3x..

semuanya menunjukkan muka yg hampa..anak2 si ayah..semuanya terdiam seketika.." oh..my supernatural..sam & dean ".. keluh anak yg sulung di dlm hati.." cter kartun "... keluh adik2 kpd anak yg sulung... si anak-anak..melangkah l0nglai meneruskan tugas & tanggungjawab yg ditinggalkan tadi..suasana yg tadinya bising sekali..telah menjadi sunyi sepi...

utk mengubat kesuyian yg melanda..si anak2 telah sepakat utk bermain karem.. si ayah p0n j0in sekali..suasana sunyi sepi hanya bertahan utk seketika shj.. jam menunjukkan pkul 10 mlm..tiba2 si ayah berkata kpd anaknya yg sulung.. " yun, j0m p bayaq bil astr0 gna mesin atm..x leh d0k plak..x da tv ni".. "erm..la ni ka??..kan da lewat.."..jwb si anak.." ish3x..hang ni..la ni la..awatnya..?? "... bidas si ayah.. " ok2..j0m", jawab si anak..malas utk membidas lg..

15 minit kemudian...

" ha..p la bayaq..yun duk lam keta ja..mls nak kuaq".. kata si anak..( suka ati ja bg arahan kat ayah..hu3x ).." ish..j0m la p skali..ayah mana reti wat.."..jawab si ayah.." la..beriya2 ajak 0rg..ingatkan dah besa wat"..bidas si anak..setelah berbalah2..akhirnya..si anak & si ayah ni pun.. berjalanlah menuju ke mesin ATM..( nama bank terpaksa dirahsiakan..harap maaf ).. kedua2 beranak ni p0n belasah tekan ja mesin ATM tu..akhirnya berjaya gak..membuat pembayaran bil..

15 minit kemudian lg...

" yun..p telef0n astr0..tya tgk mcm mana.." suruh si ayah.." apa plak yun..ayah la tep0n..yun x mau" jawab si anak ( ish3x..kira bangkang ja anak yg bernama yun ni.. ).. setelah berbalah2 lg..akhirnya si ayah mengalah..si ayah jgk yg terpaksa menelef0n sendiri..setelah selesai berurusan dgn pihak astr0..akhirnya siaran astr0 di rumah itu berjaya jgk disambung kembali..

suasana di rumah itu kembali ceria.. itulah "al-kisah 2 beranak"..cerita ntah apa2 ja kan..he3x..( suka ati la..x kisah p0ng )..tapi yg penting cerita benar nih...

peringatan @ m0ral 0f the st0ry...

  1. jgn melambat2kan pembayaran bil astr0 anda..
  2. gunalah kemudahan pembayaran bil yg ada...krn ianya amat mudah..cepat..selesa..( kesimpulannya..si ayah n si anak tu..agak sl0w ckit lam bab2 it nih..he3x..)...
akhir kata..

" the end "

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 28, 2009

..sesuatu yg sering aku lupa..

" 10 maut tragedi bus ekspress "..tajuk utama Mingguan MALAYSIA..27 Dis. 09..
sedih bila baca pasal berita ni.. akibat kelalaian se0rang pemandu..10 nyawa yg m'jadi galang gantinya..

ayah dan mak...hilang anaknya...

anak2.. hilang ayah dan maknya..

adik beradik..hilang saudara kandungnya..

semuanya meratapi kehilangan insan tersayang...dlm sekelip mata.. ajal maut di tgn tuhan..kita sebagai hambaNya harus terima takdir yg ditentukan walaupun ianya teramatlah perit..

sebelum ni, aku x ambil kisah sgt..hal2 ni..tapi sejak study jauh dr family..berita mcm ni membuatkan aku agak sentap sikit..sedikit kegusaran bersarang di hati.. sem0ga kejadian seperti ini dijauhkan dari menimpa aku dan family aku..

berita ni membuatkan aku terpk s0mething..s0mething yg sering aku lupa..x tahu la knp berita ni membuatkan aku t'pk pasal ni.. bila berjauhan dgn family..aku terlupa ucapkan sesuatu pd mak ayah aku..pd adik2 aku..pd tok n wan aku..

dlm hidup aku..aku pernah rasa menyesal yg teramat sgt akan satu perkara..tapi apa nak buat..aku dah x b0leh nak tebus balik benda tu..tapi x sangka..aku tetap akan lupa pasal benda tu..

aku cuma berharap.. aku x akan trus mcm ni..aku nak try perbaiki kelemahan diri..dari satu langkah ke lahgkah yg seterusnya..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, December 21, 2009

..serabut..serabai..

minit2 terakhir cuti ni..ada ja benda yg x best...huh

hampeh sungguh la...

e...serabut ja rasa....

geram...marah..sedih...

ntah la...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, December 10, 2009

~ n0 title ~

b0red.... l0nely...
sadness...

painful... nerv0us..


life is n0t s0 easy like i think...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 8, 2009

..terlewat..menyesal..ntah la...

tiba2..terdapat 2 pers0alan lam kpala aku skrg.."terlewatkah aku".."menyesalkah aku".. semakin hari..2 pers0alan ni semakin menekan fikiran aku..aku asyik terpikir ja sal benda ni..

kawan2 seusia aku..ramai yg da nak hbs study..yg da mula kerja..yg da kahwin..yg da ada anak pon ada..( pasal kawin ngan ada anak tu..aku x kisah sgt )..tapi yg menggangu fikiran aku skrg..yg da nak hbs study n yg da start keja..aku ni baru nak mula berjalan..tapi kawan2 aku da start berlari..terasa malu n rendah diri p0n ada..

bila kawan2 tya.."nurul lama mana lg nak hbs ?".. aku semakin segan nak jawab.. 4 thn lg..lama tu.. siap ada yg ckp..tua lam maktab la aku ni..hu3x..sedih tu..bila keadaan mcm ni timbul..aku jadi tertanya2..betul ker jalan yg aku pilih ni..terlewat ker aku..kal0 aku masuk maktab masa aku pas spm..aku da sem 4 skrg..tgal 2 thn ja lg nak hbs..tapi kalo betul aku dpt masuk..kdg aku terasa memg ni jln yg ditakdirkan utk aku..cuma ntah la..perasaan yg bercampur aduk ni membuatkan aku semakin g0yah..

menyesal..?? x der la sgt..c0z aku enj0y gak belajar kat maktab..setakat hal2 kecik yg mengganggu dan x best tu..biasa la..da adat belajar..ntah la..serabut gak pk hal ni..yg pasti aku x nak menyesal ngan jalan yg aku pilih ni..aku da x leh pandang ke belakang lg..apa yg b0leh aku wat..just pandang ke depan..n teruskan perjalanan kehidupan yg dah aku pilih ni..INSYAALLAH..mungkin aku akan dpt petunjuknya satu hari nanti..kal0 aku trus ngan perasaan menyesal tu..aku rasa kehidupan aku akan sia2 ja..

chay02x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 6, 2009

.....(@_@).....

penin..penin..meng0ng..meng0ng...

b0ring...b0ring...

erm...bila d0k maktab..asyik ingat umah..

erm...bila d0k umah..x tau plak nak wat apa...

hmmmm.........manusia...manusia...memg plik...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 1, 2009

thank y0u..my l0vely sis...


ni pic waktu dia kawin lam bulan 3 ri tu..

30 n0vember 2009...

finally..aku dah ada anak sedara..( walaup0n just anak sedara sepupu ja )..at least aku merasa jgk kan..nak tunggu dr family sendiri memg lambat lg la..my l0vely c0usin selamat melahirkan anak pertamanya..baby gurlz..

aku syg sgt c0usin aku..dialah satu2nya kakak yg aku ada..semua suka duka aku..aku citer kat dia..kira mcm dia la best fren aku..x da gantinya..sejak mak aku x ada..dia la yg byk protect aku.. tanpa dia..x tahu la apa jd pd aku..

sejak dia kawin..terasa jgk yg kami semakin jauh..setiap org ada life masing2 kan..maybe aku kena biasakan diri pas ni..dia x blh sentiasa dcc aku lg..dia da ada tanggungjawab dia sendiri..apa2 pon..aku akan tetap syg dia..

semoga kebahagiaan sentiasa hadir dlm hidupnya...

i l0v3 u .. suhaila..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 25, 2009

mengharap...harapan...

kita selalu mengharapkan sesuatu yg tidak pasti..walaupun kita tahu apa yg kita harapkan itu..mungkin tidak akn tercapai..dan ianya akan melukakan dan menyakitkan diri kita sendiri..
tapi kita masih terus mengharap..kenapa ya..??

mungkin dgn harapanlah..kita akan mampu mengimpikan sesuatu dlm hidup kita..ya..harapan merupakan salah satu rencah dlm kehidupan..harapan akan mewarnai kehidupan..tidak kira..suka..atau duka..tanpa harapan..hidup kelihatan suram..

harapan seolah2 pelangi yg indah..kita hanya mampu memandang dr jauh..tapi sukar utk digapai..tapi x semua harapan seperti pelangi..ada jg harapan yg dpt digapai dlm kehidupan..kita mengharapkan..kita akan berjaya dlm kehidupan..kita akan menjadi pelajar yg cemerlang..kita akan mencapai cita2 yg diimpikan..kita akan bertemu dgn seseorg yg akan membahagiakan kita..dan mcm2 lg yg kita harapkan..semuanya akan berubah menjadi kenyataan apabila kita berusaha utk mencapainya..ya..usaha..teruslah berjuang dan berusaha utk menggapai harapan kita..

kalau hidup ini semudah yg kita fikirkan..apa agaknya yg akan berlaku..??

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 18, 2009

...(^_^)...

di sini...

aku kembali mengejar cita2 yg hampir terpadam...

di sini...

aku mengenal kehidupan...

kehidupan yg penuh dgn cabaran...

di sini...

aku ingin membina semula diri yg telah hilang...

di sini...

segala2nya bakal bermula...

bermula dgn kehidupan yg baru..

di sini...

telah terciptanya satu ikatan silaturrahim...

di sini....

aku kenal apa itu kawan..apa itu sahabat...

di sini...

semuanya adalah di sini....

p/s: selamat bercuti semua..insyaallah...kita jumpa lg thn depan...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, November 16, 2009

~bila kita berada di persimpangan~

kadang2 dlm hidup ni..kita x b0leh nak memilih smua bnda yg kita nak..dlm peperiksaan pun kita terpaksa pilih..sama ada A,B,C atau D.. dlm kehidupan..bermcm2 pilihan yg terpaksa dibuat..aku sndr terpaksa membuat pilihan yg sukar dlm kehidupan aku utk memilih masuk ke institut ni..

dlm frenship p0n s0metime kita terpksa memilih..kdg kita terpaksa memilih utk bersama A..atau bersama B..walaup0n kita sayang semuanya..tapi sampai satu masa..kita terpaksa membuat pilihan..dan walaup0n aku tahu pilihan aku akan menyebabkan s0me0ne terasa hati..berkecil hati..merajuk dgn aku..tapi..kalaulah aku b0leh explain semuanya...

diri ini tersepit..x tahu apa yg patut di buat..kehendak hati ini..ingin menjaga semua hati..tapi aku sedar..diri ini x mampu utk membuat semua tu..hanya yg mampu aku buat skrg..just ucapan.."s0rry".."maaf"..maybe diri ini bukanlah kawan terbaik utk diri mu...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~my family~PKS 1~


pic atas : pic pertama bersama2 di awal PPISMP
pic bawah: pic bterakhir bersama2 di akhir PPISMP


masih t'bayang2 dlm kotak memori hidupku kali pertama melangkah ke IPGM, Kampus Sultan Mizan..
takut..berdebar..gembira..sunyi..k0s0ng..semuanya bercampur aduk...
pada awalnya semua kelihatan kabur..tapi semakin lama.. penglihatan semakin jelas...
perasaan takut..berdebar..sunyi..k0s0ng..dah semakin menghilang...
x pernah dijangka..aku akan dpt family baru kat cini.."pengajian kajian s0sial 1"..
begitu pantas masa meninggalkan manusia..
da setahun setengah kami bersama..

suka dan duka telah dilalui bersama...
walaup0n ada ketikanya semua nampak berantakan..
alhamdulillah...kami masih bersama..
"pergaduhan".."tangisan".."gelak tawa"..
akan sentiasa jadi peneman...
namun..apa yg diharapkan..walau sekuat mana badai akan melanda masa depan..
semoga 20 hati tetap menjadi satu...


i l0v3 u all..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, November 14, 2009

~cerita ku 2 hari yg lalu~

khamis..12.11.09..

hari last exam..seriously memg kecewa gila..tipu la, kal0 aku ckp aku x frust ngan s0alan2 yg kuar..maybe pengajaran utk aku n kengkawan k0t..s0alan yg sp0t x kuar..sebelum2 ni 0k ja.. apa2 p0n jgn pandang ke belakang lg..he3x..

sedang enak aku bersenang lenang..my l0vely jiran sebelah bilik..ajak g jerterh..aku p0n 0k ja la..nak mengubati hati yg lara ni..kena la kuar jalan2 ckit..kan..kan..lam 2.30 g2 kuar la kami b'5 ke Jerteh.. ( aku, aza, ana, ain, nad )..perjalanan ke jerteh ok ja.. x der hal..

tapi..perjalanan balik..memg penuh ngan cabaran..sampai kat traffic light mana ntah ( aku amat lah lemah dlm mengenal tempat n mengingat jalan )..keta tiba2 mati enjinnya..aku ni memg rasa nak nangis dah.. dgn menebalkan muka yg x bapa nak cun ni..aku, ain, aza..g mintak t0l0ng kat abg2 mekanik yg kebetulannya bengkel keta tu just seberang jalan ja dr tempat keta tu mati.. pada ms yg sama, ada s0rang pak ni..( b'baju merah yg aku ingat )..memberhentikan ketanya dan cuba utk men0l0ng kami..tapi malangnya..pak cik itu p0n x leh nak wat apa2 gak..dia just t0l0ng t0lak keta tu ja..

abg2 mekanik tu bawak keta tu ke bengkel dia0rg..dan dgn kepakaran yg diaorg ada..keta itu p0n berjaya dibaiki.. ( thanks a l0t abg2 mekanik n pak cik baju merah )..tapi..cabaran perjalanan pulang kami masih belum tamat lg...

tiba2 depan MRSM Kota Putera tu..keta tu telah mati enjinnya utk kali ke-2..kal0 ikutkan hati kami b'5..nak ja kami tinggalkan keta tu dan b'jln pulang ke h0stel..tapi..apabila memikirkan tanggungjawab kami kpd tuan punya keta tu..kami tunggu gak keta tu..sampai budak kechik yg k00p tu dtg ( diaorg ckp dak tu adik ipaq abg dee..suka ati ja aku panggil dia dak kechik..biaq la..sakit ati nih )..

setiap bnda yg berlaku ada hikmahnya..aku dpt satu bnda yg b'guna utk diri aku..maybe ini satu petunjuk gak atas kelemahan diri aku sendir..biarlah aku ja yg tahu bnda tu..apa yg membuatkan kami b'5 agak terharu..upa2nya dak2 maktab ni baik2 belaka..thank a l0t kepada semua 0rg yg telah t0l0ng kami..( especially kpd min n pakwenya )..

benda ni aku memg x kan lupa..sampai bila2 p0n.. 0ne of my sweet mem0ry here..he3x..

Jumaat..13.11.09..

aku n kengkawan lain g KB..memg da plan sblm exam g..erm..kami g ngan 2 biji keta..( keta k00p n keta asma )..ni p0n byk dugaannya.. aku, ain, madi, r0di naik keta asma... erm..awal2 tu keta asma p0n wat hal gak..s0..keta yg satu lg gerak lu ke KB..atas bantuan en.Hashim( warden blok c )..akhirnya berjaya gak keta tu dihidupkan dan kami p0n mulakan perjalanan kami..

asma terpaksa balik ke tumpat utk tkar keta ngan ayah dia k0t..kat KB kira 0k la..semuanya berjalan lancar..sh0pping sakan budak2 nih..aku just beli buku ja..hadiah utk my l0vely r00mate..penat gila jalan2 kat Kb..( aku ni bkn la jenis kuat jalan sgt, s0 memg rasa penat la..sakit kaki sgt2..)..

kami b't0lak balik..pas maghrib..apa yg plng menarik sekali kat Kb ni..kami t'nampak satu kapel yg agak memeranjatkan kami semua la..he3x..biarlah rahsia sapa 0rg tu yerk..kami just d0akan sem0ga dia berbahagia selalu..

byk bnda nak tulis..tapi kepala blank lak..nant2 la I sambung yerk..he3x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, November 10, 2009

manusia+masalah+kesilapan

manusia + masalah + kesilapan memg x dpt dipisahkan..

manusia hanyalah insan biasa yg diberi akal fikiran utk b'fikir dlm kehidupannya.. setiap dari kita pasti akan mengalami masalah tidak kira masalah yg kecil mahupun masalah yg besar.. ada ker 0rg yg x ada masalah..rasanya kita semua memg x dpt lari dari masalah... dan disinilah kesilapan akan berlaku.. kesilapan berlaku di kala kita salah membuat keputusan.. ada kesilapan yg masih b0leh diperbetulkan..tetapi ada juga kesilapan yg akhirnya memusnahkan kehidupan...

s0..sama2lah kita nilai diri sendiri..kita semua sama sahaja...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, November 8, 2009

~sakit~

kusangka panas sampai ke petang..rupanya hjn di tgh hari..

( aku x tahu ada kaitan ngan p0st @ tdk )..

bila hati x dpt kenal pasti perasaan sendiri..amatlah sakit..nak senyum rasa sakit..nak nangis p0n rasa sakit..x tahu apa patut dibuat..semakin cuba diselami kata hati..semakin perit terasa..YA ALLAH..dugaan apa plk kali ini..

terasa nak menangis utk melempiaskan kesakitan..tapi..setitik air mata p0n x ada..bertambah lah sakit..YA ALLAH..aku dah bertambah lemah..aku dah x kuat utk hadapinya lg..hindarkanlah perasaan ini dari diri ku..aku dah x mampu nak menahannya lg..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~mentari muncul kembali~

Alhamdulillah..
setelah beberapa hari matahari menyembunyikan diri..kini ia telah muncul kembali..best ja cuaca hari ni..cuaca yg mendamaikan jiwa yg kusut dan lara..
semalam aku call umah..khabaran yg terbaru..kawasan aku dah mula dinaiki air..ayah and adik aku dah x leh kuar nak g office n school..
erm..harap2 semuanya 0k disana..
x sbr nya nak blik ke kg yg terchinta..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, November 7, 2009

where r u..my K.K.B

where are u..my K.K.B...

dah lupa frenship kita erk..?

dah lupa "kenangan terindah" kita ker..?

x per la..maybe kita smua x lg sama mcm zmn sch00l dulu2..

miss u my frenz...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

eg0..??

aku t'baca lam satu bl0g..ayat nya lbh kurang gini la..." knp p0mpuan eg0 utk menyatakan perasaannya..?? kal0 da suka ckp ja la suka..kal0 da syg, ckp ja la syg.."...

eg0kah p0mpuan dlm realiti ?.. aku sbg p0mpuan menafikan sekeras2nya..wah..( suka ati aku ja..tapi ni kan bl0g aku..s0..ni pandangan aku la )..p0mpuan bknnya eg0 utk melahirkan perasaanya sendiri..tapi lbh terarah kpd perasaan malu sbnrnya..

gurl: saya suka awk..sudi x awk terima saya..??

b0y: sorry..saya da b'punya..harap awk phm...kalo saya x da yg b'punya p0n..saya tetap x dpt terima awk..

kal0 la bnda ni jd pada aku..rasanya aku x kan berani lg tunjuk muka aku pd laki tu..perasaan malu yg sgt2 lah menebal..lelaki lain..dia still leh c0ntr0l diri..wat selamber ja..dlm apa2 hal p0n..s0..p0mpuan x eg0..cuma malu..( di ulang..ni cuma pandangan aku )..

satu lg benda yg aku dpt dr bl0g member aku...bila kita menyayangi sese0rg..tidak bermakna kita harus mendapatkan balasan yg sama dr dia..mgkn dia x menyayangi kita..ckplah hanya dgn melihat..insan itu berada dlm keadaan yg bahagia selalu..( tapi aku x ykn aku mampu wat benda yg mcm tu..better just lupakan dia..n g0 0n dgn kehidupan sendiri..)

hati dan perasaan..skr utk ditafsirkan..kdg2 kita x phm dgn diri sendiri sebenarnya..kita x phm apa kehendak hati kita..kita nak wat benda yg lain..tapi hati menafikan sekeras2nya tindakan kita itu..susah kan hidup ni..erm...

( just luahan hati apa yg aku rasa skrg...mulut b0leh menafikan perasaan sendiri..tapi hati tdk mampu utuk berbuat begitu )..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, November 5, 2009

~t0 the special 0ne~

dlm kedinginan hujan..
tiba2 aku dambakan kasih sayang drpd sese0rg...

aku rindukan pelukan hangatnya..
aku rindukan kucupan mesranya..
aku rindukan senyumannya..
aku rindukan gelak tawanya..
aku rindukan segala2nya tentang dia..

kenangan lalu bercantum umpama puzzle di dlm ingatan..
satu demi satu mem0ri lama kembali menerjah..
semuanya bermula dgn suka..tapi b'akhir dgn duka..

perginya..
tanpa pesan..
perginya..
tanpa pelukan..
perginya..
tanpa senyuman..
perginya ..
meninggalkan aku dlm pers0alan..

pesan ayah..
jgn meratapi pemergiannya..
tapi harus terima dgn redha..
krn Allah lbh sygkannya..
tapi saat ini..
air mata smkn deras mengalir..
bkn meratapi..
tetapi air mata kerinduan..

10 thn aku hidup dgnnya..
kini..10 thn telah aku hidup tanpanya..
saat satu suara menyatakan..
"MAK DAH X ADA"..
terasa spt dunia ini gelap gelita..
pemergianmu telah membawa bersama sinar yg menerangi hidupku..

andai manusia b0leh mengubah waktu..
hanya ada satu perkara yg ingin aku lakukan..
"memelukmu seerat yg mungkin"..
andai manusia b0leh mengubah waktu..
hanya ada satu ungkapan yg ingin aku ucapkan...
"manja sayang mak"...


nukilan: gadis kecilmu...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~nak tid0~

sepanjang hampir 1 1/2 thn aku kat sini...

baru kali ni aku betol2 tkt...

bila nampak ngan mata aku sndr...

sblm ni, bila dgr cerita dr 0rg leh terima lg...

tapi bila kena pd diri..aduhai..smuanya serba x kena...

cpt la exam hbs...nak blik...nak blk...hu3x...

da 2 mlm x leh nak tid0..asyik t'byg2..

h0pefully..mlm ni aku mampu utk lelapkan mata..

uhuk3...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 4, 2009

p0st ke 50..

ingatkan p0st yg ke 50 ni..nak wat hepy2 ckit..tapi keadaan sebaliknya la plak...

agak sedih..exam pya pasal la...hmm..tkt plak rasa...

rasa dah wat yg t'baik..tp ntah la..perasaan x sedap ati still ada...

MAK...takut...

PPISMP ke PISMP...???

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, November 1, 2009

x fhm..x fhm..dan x mau fhm..huh

aku x faham dgn perangai manusia yg suka memeningkan kepala manusia yg lain...

aku x faham apa kehendak manusia itu yg sebenar2nya..

apa slh kami weh..saja ja wat 0rg panas....

aduh...x fhm bet0l...

memg sgt2 x fhm..dan yg semestinya...aku x kan cuba utk fhm dia...

( apa kebendanya nih )...

pening..pening



baby pening yg sdg tidur ngan lenanya..zzzz

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 31, 2009

~ayah~


i just wanna say that..i miss my "ayah"..

apa la yg agaknya ayah aku tgh wat skrg ni..erm..maybe baru balik keja k0t..

tetiba rindu sgt2 kat ayah aku...

tapi malu nak ckp "yun rindu ayah"..

he3x..

he is the imp0rtant pers0n in my life..

n0thing can change it...

without him..

i d0n't kn0w what had happen to me n0w..

sem0ga Allah lanjutkan usia ayahku...

aku masih belum berbakti kpd ayah aku lg...

byk lg benda yg aku bel0m wat utk ayah aku...

( t'masuklah cari bakal menantunya..ha3x..)

i l0ve u ayah..

p/s: ayah..anakmu sudah kepupusan elaun..huhuhu

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, October 30, 2009

~:)~

Assalammualaikum wahai sahabatku;

Sesuatu yang anda tidak perasan atau tidak terfikir langsung....

1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia ini menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.

2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.

3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.

4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang,walaupun dia tidak menyukai anda.

5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.

6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.

7. Kalau bukan kerana anda, seseorang itu tidak akan hidup bahagia.

8. Anda seorang yang istimewa dan unik.

9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.

10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah disebaliknya.

11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirlah semula; mungkin anda yang meminggirkan mereka.

12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini, mungkin anda tidak akan memperolehinya,tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat-laun anda akan memperolehinya.

13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala makihamun, caci & cela.

14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda; anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.

15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik.

Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik, sejam untuk menghargainya, sehari untuk menyayanginya, tapi sepanjang hidup untuk melupakannya.

Hantarlah pesanan ini kepada orang yang anda tidak akan lupa. Ini adalah pesanan pendek untuk menyatakan yang anda sentiasa mengingatinya.

Kalau anda tidak menghantar pesanan ini, bermakna anda sudah melupakan kawan-kawan anda. Ambillah sedikit masa dan anda sudah pasti memberi keceriaan kepada seseorang atau mungkin mengubah hidup mereka kepada yang lebih baik.

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, October 29, 2009

~d0 the best fren~

aku just mampu d0akan dia mampu hadapi apa jua rintangan dgn hati yg tabah...

i will always beside u my fren...INSYAALLAH...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, October 28, 2009

~selesai sudah~


ALHAMDULILLAH..selesai jgk semuanya..

lancar dan yg terbaik..itu yg penting...

kemenangan..?? x terlalu b'harap..tetapi mgkn rezeki b'pihak kpd kami..

apa yg penting...?? kerjasama.. ( memg kena la lagu W0ndePet tu )..

tanpa kerjasama semua..kejayaan x akan dicapai...

apa2 p0n semua enj0y...

tahniah utk PPISMP sem 3...semua nya dah melakukan yg t'baik..tidak kira la kalah @ menang..yg plng penting..semua org dah melakukan yg terbaik...utk diri sendiri..& kelas sendiri...


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 24, 2009

:) + :) = :)(

~ mulut mampu menyatakan TIDAK sehingga mencecah jutaan angka ~

~ hati sukar untuk menyatakan TIDAK walau hanya sekali ~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, October 22, 2009

~penat~hermm~

2 hari yg memenatkan bagi aku n budak2 kelas...

ptg turun gelanggang b0la tampar...

mlm plak..g dewan praktis drama..( walaup0n aku hanya watak tempelan )...

serius..penat gila..

cuma mampu berd0a agar semua ni akan b'akhir secepat yg mungkin...

amin...

p/s: exam da dekat..tapi study ntah ke mana lg..runsing2..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, October 21, 2009

~bukan niatku..~memang salahku~

ntah knp..tiba2..aku t'em0 ckit tadi..

YA ALLAH..dugaan apa plak yg dtg kali ni...

scr x sengaja aku dah tinggikan suara pd member2 aku..

aku sendiri x tahu knp blh jadi mcm tu..

aku sedih..

aku rasa nak nangis ja..

memg aku yg b'salah..

melukakan hati kawan2 aku..

kawan jns apa aku ini..??

kawan yg hanya melukakan hati kawannya sendiri..

layakkah aku digelar kawan..??

aku rasa malu dgn diri sendiri..

aku malu..krn aku x mampu kawal diri aku sendiri...

aku jadi takut..aku takut suatu hari nanti..

kawan2 aku akan tinggalkan aku...

YA ALLAH..aku x sanggup perkara sebegitu terjadi..

aku sygkan kawan2 aku..

merekalah keluargaku di sini..

berikanlah aku kekuatan..supaya aku dpt memperbaiki diri aku sendiri..

YA ALLAH..aku tidak kuat utk hidup sendirian tanpa teman2 ku...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, October 18, 2009

~kebenaran~menyakitkan~

s0metime..when we know the truth..it was s0 painful..
kita mesti nak tahu hal yg sebenar dlm setiap perkara kan..tapi kadang2 bila kita tahu akan kebenaran tu..
ianya menyakitkan..s0..apa yg patut kita buat..??

kal0 kita pilih utk selamatkan diri drpd "sakit" atau "terluka"..kita just dgr pembohongan...
tapi kal0 kita dah yakin kita mampu utk terima "kesakitan" tu..kita pilih la utk kebenaran..
susah kan hidup ni...

apa yg kita harapkan..blm tentu akan jadi milik kita sendiri..

p/s: masih adakah sinar mentari utk aku..erm

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 17, 2009

~pic kegemaran~


~ni pic waktu sambutan hari raya IPGM~



~pic waktu game b0la tampar~

ni la pic2 kegemaran aku..ada byk lg..tapi ini antara pic t'latest yg aku suka

dlm pic ni..semua 0rg happy ja..

h0pe semua 0rg akan sentiasa happy

amin..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~b0rink~

erm..da masuk 2 hari aku n kengkawan yg len b'tapa dlm makt t'chinta nih...
b0rink bgt..plan yg aku wat x b'jln spt yg diharapkan..x wat lg j0urnal Madame N00rmah..mls deh..
pg td aku dpt call dr ayah aku..t'kejut gak..( aku memg akan t'kejut n suspen kal0 tgk caller dr "LUVELY DAD")..
maybe bab selalunya mak aku yg akan cll aku..ayah ni jrg2 sgt..kal0 dia cll tu kira dia memg dia t'ingat kat aku sgt2 @ rindu la katakan..
rasanya kat umah aku , kami jrg guna perkataan "rindu"..mak ayah aku lbh byk gunakan perkataan "t'ingat" utk gantikan perasaan rindu tu..he3x..maybe malu k0t..
aku p0n dulu2 x pernah ckp rindu kat mak ayah aku..
sejak d0k cni ja, aku selalu sebut..rindu kat ayah..rindu kat mak..rindu kat adik2.. :)
erm..ayah aku x ckp byk p0n..dah memg bkn jenis yg suka ckp byk..kal0 dulu kat umah p0n, kami jrg ckp..kecuali da hal2 penting..
walopun jrg ckp, tapi aku n ayah aku tetap rapat..pelik gak rasanya..kal0 ayah aku tgk aku x da kat umah..mesti dia akan tya mak aku,aku p mana..sama jgk dgn aku,tgk ayah x da ja,sibuk ja tya ayah p mana..kdg2 mak aku tensi0n dgn aku n ayah aku..he3x..
mak aku ckp.."kalo x nampak muka msg2 pakat tya..tapi bila dua2 ada kat umah x pernah nak b'sembang pon..mak jgk yg dok jadi org tgh"..
ayah aku call sebab tya x g mana2 ka ct2 ni..n ayah aku ckp pasal bil broadband n bil telefon..
aku t'lupa nak tinggalkan duit waktu balik hari tu utk bil broadband..mak ckp ayah dah byr..seri0usly memg x ingat lansung..terasa x b'tanggungjawab la plak..waktu awal2 nak guna broadband..aku dah janji, akan byr sendiri bil broadband..hu3x..
dah la bil telefon aku dah naik ckit bln lepas..alamak..apa yg aku buat ni..cian ayah aku..
b'd0sanya rasa..nyusahkan 0rg tua..
i'm s0rry ayah..janji x wat lg..hu3x

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, October 15, 2009

~balik kampung~Deepavali~

erm..cuti deepavali 4 hari..tapi aku x blk kg p0n..b'kg dlm maktab jer la..hu3x..balik p0n ayah aku x d0k kat umah..s0..bek x yah balik..jadi penunggu setia maktab selama 4 hari ni..g p0n rasa mcm da byk benda yg aku nak wat...

  • nak siapkan j0urnal Madame N00rmah
  • nak kemas2 fail aku yg selama ni b'terabur ja
  • dah nak kena start tgk2 silibus PNB and EK0
ini kira perkara p0k0k..he3x..harap2 plan aku b'jln lancar...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, October 13, 2009

~masalah~timbul~tenggelam~

semakin hari terasa permasalahan semakin meruncing...sekejap 0k..sekejap k0..ada satu saat..lautan kelihatan tenang tetapi dlm sekelip mata, 0mbak besar yg melanda..ntah la..kal0 diikutkan hati..dah mls nak ambik kisah semua hal ni..tapi bila difikirkan ukhuwah yg terjalin ni atas kehendak yg DI ATAS..aku try gak terima semuanya..try t0 bec0me a g00d sister n a g00d fren.but is not easy like i imagine..i failed..aku x layak utk jadi semua tu..apa yg aku leh wat skrg..just b'sabar ja..

sem0ga kami semua mendpt jln untuk eratkan silaturrahim yg dah t'jalin ni..amin..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, October 11, 2009

~special 4 me ~

~mama yg bagie~
~ni yg plng special~adik ika aku bagie~syg sgt nak makan gula2 nie~

~ni madi n atie bagie~

~ni ain RBT yg bagie~

~ni jiran yg plng baik lam dunia bagie~ana~

~ni r0di yg bagie~

~bila digabungi~ini lah jadinya~
seri0usly..aku x sangka aku dapat hadiah2 nie..
aku happy sgt2..
aku b'syukur sgt2 krn diberi kawan2 yg baik hati ni...
thanks guys...thn depn nak lg erk
he3x...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, October 9, 2009

erm....

Tanjong Malim, 4 Oktober – Profesor Dr. Zakaria Kasa, Timbalan Naib Canselor Akademik & Antarabangsa Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) mengeluarkan kenyataan semua penempatan lepasan UPSI ke sekolah-sekolah terpaksa dibeku bermula 2010.

Kenyataan tersebut dipetik dalam ucapan perasmian yang disampaikan beliau dalam 'Simposium Halatuju Pendidikan Fizik Di Malaysia' anjuran Persatuan Mahasiswa Sains (PMS) dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal Pelajar & Alumni (JHEPA) UPSI yang berlangsung di Bilik Seminar Bitarasiswa semalam.

Dalam pada itu katanya, pembekuan semua penempatan ke sekolah-sekolah ini dikeluarkan oleh pihak Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) melibatkan semua institusi yang mengeluarkan bakal-bakal guru bukan sahaja di UPSI malah di IPTA lain yang menawarkan program pendidikan termasuk Institut Perguruan (IPG) di seluruh negara berikutan masalah kewangan yang dialami pihak Kerajaan Malaysia.


aku dapat p0st ni dlm friendster-bulletin...erm...x mustahil benda ini akan berlaku..kal0 kita tgk keadaan ek0n0mi negara skrg...tapi...wh0 kn0ws...masa depan kan...hanya ada yg di Atas shj penentunya...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, October 6, 2009

~relief..but..s0 disappointed..and sad~

rasa nak nangis tapi dah x da air mata yang nak kuar ......sedih bangat...semua 0ral punya pasal..tapi bkn salah 0ral..memg salah aku...aku nervous sgt sampai dah dpt tajuk yg plng senang p0n aku x leh jawab...

skrg..just tunggu result ja la...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, September 29, 2009

lawak d mlm hari

aku dah nak tido..tiba2 aku di BUZZ oleh budak kelas aku..dan ada satu soalan yg buat aku gelak s0rang2.." kak huda dah kapel erk..? x gtau p0n.."..he3x..wahai adik2 ku sekalian..kak ngah still single..but n0t available g..d0a2kanlah kak ngah jumpa org yg sesuai utk kak ngah yerk..
wat masa ni , kita just d0akan kebahagiaan kak l0ng dulu..

ai..mama punya keja la ni..kak ngah telah difitnah..

p/s: still searching 4 my true l0ve

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

n0thing t0 display


..i just miss my "kawan kira baik"..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, September 28, 2009

kawan..teman..sahabat

kita selalau dgr 0rg ckp b'kawan biar seribu..b'cinta biar satu..tapi bagi aku..b'kawan biar seribu..b'cinta pun biar seribu..b'kahwin ja biar satu..bt0l x..?? he3x..em..
kawan..teman..sahabat..senang ja kita ckp semua tu kan..kita mengaku kononnya dialah yg kita gelar kawan..dialah yg kita gelar sahabat..dialah yg kita teman..susah n senang..senang ckp "best frenz 4 eva la kononnya"..tapi dlm seribu tu..nak cari s'org yg betul2 layak digelar sahabat tu bkn lah senang..

"with0ut a fren, we are nothing"..ini kata2 drpd salah s'0rg budak kelas aku..yup..aku setuju dgn apa yg dia ckp tu..awl2 aku masuk maktab..aku ada hadapi masalah gak nak cari kawan..memg x best hidup aku kat maktab ni waktu aku x ramai kawan dulu..tapi makin lama, bila dah mula dpt kawan2 yg ngam..leh masuk satu kepala kiranya..barulah terasa hidup aku kat maktab ni lbh enjoy..

rasanya sepanjang hidup aku 21 thn ni..aku x sure aku ada kawan yg blh dianggap sahabat @ x..kal0 aku da masalah..s0metime aku just citer ja kat sesapa yg aku rasa selesa..pendek kata..semua 0rg kawan aku la..he3x

aku pun x tau apa motif p0st aku kali ni..just luahan perasaan ja...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, September 25, 2009

..last day t0 b'p0ya2..

setelah seminggu b'p0ya2 kat umah..asyik makan, tid0 n t0nt0n tv ja..akhirnya telah ckp seminggu masa utk aku b'p0ya2..argh..aura malas mula membelenggu diri..terasa penat walaupun bl0m balik maktab g..balik maktab ni..byk benda nak kena pk..

assignment..ada lg satu..presentati0n..b'lambak2 lagi..nak handle p'lawanan bola tampar lg..memg dah terasa penat..dlm seminggu ni mcm2 dah b'laku kat umah..ada yg suka..n ada yg dukanya..biasa la tu kan..balance la..ada happy..ada sedih nyer...

nanti2 la aku cerita..aku nak b'poya2 utk hari yg t'akhir ni..

bubye..

p/s : mls gila nak balik maktab..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, September 14, 2009

buka p0sa ramai2

hari ni satu kelas aku g buka posa ramai2 sekali ngan ment0r kita0rg..
tapi aku x tau nama tempat tu kat na..he3x..nanti2 la aku cerita kisah selanjutnya..
skrg time utk assignment..

try t0 b'c0me a p0etry...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 13, 2009

SeDiKiT HyPeRaKtIf

rasanya..hari ni la hari plng aku aktif dlm kelas..asyik ckp ja..x b'henti2..aku pun plik ngan perangai aku sendiri..ramai gak adik2 aku tegur..he3x..ada sorang tya..aku 0k x..yg sorang lg plak ckp..ish3..byk mulut sungguh dia hari ni..bkn aku sengaja da..tiba2 ja jadi g2..sp0ntan..he3x..

sebenar2nya..begini ceritanya..ni cerita betul bkn tipu tau..aku memg dah niat x nak ckp byk ari ni kat kelas..pg2 masuk kelas ja..trus aku dgn semangat wajanya buka fail n ambil kertas untuk wat assignment P.Inggeris..tetapi apa kan dayanya..aku tiba2 buntu untuk menulis report tu..walau aku cuba dgn sepenuh daya..aku tetap gagal...hu3x ( sedih si0t )

s0..sblm aku tensi0n ngan assignment tu..n sblm hari aku sp0il dcbbkan assignment tu..aku pun terus melangkah kan kaki ku ke tempat rakan2 ku melepak utk j0in jgk dlm sesi melepak t'sebut..terus aku jd hyperaktif ckit dlm kelas waktu tu..he3x..

begitulah ceriteranya...wahai adik2 ku sekalian..kak ngah 0k ja hari ni..chat ja..cuma mental ja maybe ada clp ckit k0t..kih3x..

insyaallah..esok x nak bising dah..( leh caya ker..rasanya tiap2 hari aku wat azam mcm tu )..tapi es0k memg konpom aku diam..cbb esok kelas full...( aduh..aura malas mula membelenggu diri ku )..

p/s: tiba2 tkt ngan presentation esk..g mana sih..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, September 12, 2009

KEB0RINGAN MELANDA DIRIKU

seriusly..b0ring gila skrg ni..aku dah x tau nak wat apa..
assignment still ada 3 lg..tp........................still mls nak wat..............................hu3x......................

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, September 11, 2009

pagi yg indah

hari ni dah masuk 21 Ramadhan..cepat ja rasa masa berlalu meninggalkan kita..sesungguhnya manusia berada dlm kerugian..tanpa sedar, masa kita akan terus pergi mcm tu ja..bila masa dah berlalu meninggalkan kita, barulah kita sedar yg byk benda yg dah kita ketinggalan..

pg ni pas sahur td..aku x leh nak lelapkan mata balik..selalunya pas sahur aku memg akan tid0 balik..tp x tahu la knp ngan pg ni..mata aku dah x nak lelap..s0..aku p0n bgn la, wat keja2 yg sepatutnya aku wat..tunaikan kewajipan sebagai hambaNYA..

erm..bila aku tgk kat luar td..keadaan still gelap..x tahu la berapa lama aku d0k melayan perasaan kat tingkap bilik aku nih..sedar2 ja hari dah mula beransur-ansur cerah..wah..kiranya pg2 lg aku dah mengelamun..he3x..

cantik rupanya suasana pg kat maktab ni yerk..selama ni x pernah sedar p0n..ye la..bgn ja pg..terus bersiap2 utk g kelas..x sempat nak hayati keindahan pg ciptaaan Yg Esa..aku memg ambil peluang ni..hayati betul2 suasana pg kat sini..ambil udara yg segar..rasa tenang sgt...itulah kelebihan ciptaan Yg Esa..bila kita berada dlm keadaan kekusutan, kembalilah kpd penciptaNya..kat situ ada jlnnya..

2,3 hari ni fikiran memg kusut..byk benda yg ada dlm kepala..sem0ga aku terus kuat utk terus hadapi hidup aku..kdg kala kita kena bg peluang kpd diri sendiri utk hidup dlm khayalan sendiri..bkn lah maksud aku sentiasa berangan2..tapi just jalan untuk kita rehatkan diri..0tak p0n leh blank kal0 terus paksa diri...

aku just berharap..setiap masalah yg aku hadapi ada jln keluarnya...amin..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 6, 2009

n0 title 4 t0day

erm..hari ni kelas mcm biasa..x da benda menarik sgt..lec..x da s0rang p0n masuk..kami p0n..just bersantai2..sambil membuat "ketupat" n "lemang"..wal0pun raya still lambat lg..he3x..kali ni bkn setakat budak2 p0mpuan yg wat ketupat tapi budak laki jgk..wa3x..

apa yg nak cter ni..ptg td ada test Grammar..ceh..! memg hampeh..dari s0alan 1st..sampai s0alan terakhir..memg aku belasah ja..x leh nak pk weh..dhn mengantuknya..dah la markah test tu campur markah assignment..memg gila ah..kal0 kant0i..memg hbs..

hbs ja test dlm pkul 4 g2 la..trus g kafe..bli makanan utk b'buka..lepak2 jap ngan ana,tim,aza n pehan..sekali lagi wat "ketupat" n "lemang"..he3x..memg "kurus" la p0sa2 kami ni..asyik wat "ketupat" n "lemang" ja..kiranya hari ni berlalu spt hari2 biasa...x da benda menarik sgt...
cuma ada satu berita baik..assignment EKO antar hari khamis..h0h0h0..kira bagus la..aku dah la byk benda x wat g...mlm ni aku bertekad utk wat EKO bg siap gak..( ceh..tekad tipu )..

ch0w lu..salam..

p/s: aku cuba utk wat baik ngan dia..tapi rasa pelik sgt2 da...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, September 5, 2009

assignment..oh..assignment

setakat hari ini..baru ada 3 assignment yang siap..aduh..memg rasa nak gila dah..still byk g yg nak kena wat..assignment yg plg aku sakit hati skrg..EKO..memg nak pecah kepala pk yg 2..aku x paham soalan..aku x da bahan..mcm2 lg la..ditambah plak dgn perasaan malas tu..

sem sebelum ni..aku akan wat list assignment yg kena wat..so aku nampak la ckit assignment apa yg ada..tapi sem ni..aku x wat list pon..memg byk assignmnet last minit jgk la..baru masuk sem 3 dah mula wat perangai mls..masa dpn nanti mcm mana la..

aku ada byk cerita yg nak dikongsikan ngan org..tapi selagi assignment x ciap..rasa mls nak cerita..just nak luahkan perasaan ja..penat..sedih..sakit hati..semua ada krg..just dok pk nak balik umah nak raya ja krg...

mgu depan ada oral test plak..hu3x..takutnya..memg tension la dlm 2,3 minggu ni...

p/s: otak dah betol2 blank

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, September 1, 2009

SALAHKAH AKU ??

SALAHKAH AKU...KALAU.....
aku dah x nak jaga hati 0rg disebabkan hati aku sendiri dah terlalu sakit..
aku dah x nak jaga hati 0rg disebabkan aku dah penat..
aku dah x nak jaga hati 0rg sebab aku dah x nak hip0krit..
aku dah x nak jaga hati 0rg sebab 0rg x pernah jaga hati aku...

SALAHKAH AKU..??..JAHATKAH AKU..??...

AKU P0N DAH BUNTU...BLANK...

SKRG AKU JUST B'HRP ADA S0ME0NE YG "HULURKAN TGN" UTK AKU B'PAUT.."PINJAMKAN BAHU" UTK AKU MENANGIS..

AKU MEMG DAH GIVE UP UTK JG HATI 0RG..AKU JUST T'PK.." ada ker 0rg yg sudi jg hati aku?"....

N THEN, AKU T'SEDAR..."siapalah aku? n0 0ne !"..

p/s: sedih tapi dah penat utk nangis

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 31, 2009

narut0 : the best anime

kum.7..sakura..narut0..sasuke..

naruto vs jiraiya
sasuke vs 0r0chimaru
sakura vs tsunade



from the smallest t0 the biggest...he3x...

saja ja nak konsi minat aku ngan kengkawan...he3x...
aku dah tgk cter ni dekat 4 thn...
still tertanya2 mcm mana dgn penghujung cerita ni...
sejak dtg sini x jumpa org yg betul2 minat narut0 g...
kal0 sek. dulu ramai jgk member2 yg minat narut0..
hu3x...
k la...saja ja cita pasal naruto..c0z xatu nak cita apa lg...
nite semua...zzzz

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

...erm...

hari ni dah masuk hari ke-10 kita semua berpuasa...kejap ja rasa...hari ni jgk neg. kita Malaysia menyambut "hari lahir" yg ke-52...

HAPPY BIRTHDAY TO U, MALAYSIA..

MERDEKA..MERDEKA..MERDEKA..kita selalu laungkan perkataan hikmat ni...tapi adakah kita betul2 paham apa itu erti kemerdekaan...?? ( wah! tiba2 jadik skema...bkn apa..still terbawak2 dgn assignmnet...dlm assignment..ayt kan skema..s0 secara x lansung aku p0n dah jadi skema..kih2..)

0k la..back t0 n0rmal... ( x best la skema2 nih )...
hari ni semua 0rg bercuti...( cuti la sgt )...rasanya darp pagi aku asyik ngadap "laki" aku nih...hua3x...byk lg keja kena wat...( wa3x...mummy..penat l0r..)
aku rasa kal0 "laki" aku ni blh "b'ckp"...mesti dia p0n ngah nangis skrg...ha3x...
ni la dialog yg berlegar2 dlm kepala aku...
"laki" aku : sudah2 ler tu syg...asyik ngadap muka I yg x encem ni ja...g la wat keja lain plak...
aku plak balas : ceh...kal0 bukan sebab assignment nih...aku p0n x rela nak ngadap muka k0 hari2...( kih3x )...
p/s: mesti ko0rang tahu sapa "laki" yg aku maksudkan tu kan..?kan...?...sapa lg kal0 bkn lapt0p t'chinta ni...

tiba2 aku rasa mcm kepala ku dah k0 ja...ntah apa la yg aku tulis nih...aku p0n x tau...

just meluahkan perasaan yg terpendam...tu ja...
erm....

p/s : rasa mcm dah nak meletup ja kepala ni...penat sih...penat 0tak...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, August 29, 2009

....ermmm....

dah lama x wat p0st baru...bz ckit la...assignment satu habuk p0n x ciap...memg mati la aku balik maktab kali ni...malas doe nak wat...balik umah seminggu p0n..x wat jgk...memg c0nfirm 2,3 mlm ni...aku x kan tid0...hu3x...
dah masuk 8 Ramadhan ri ni...cepat nya masa berlalu...t'ingat plak zaman2 kanak-kanak d0lu2...waktu puasa n raya...
nanti2 la aku cerita...ari ni setakat ni dolu...
kepala serabut...x leh nak pk nak tulis apa...
huhuhu....apa2 pon selamat berpuasa ya...
bubye...tata..titi..tutu
p/s:ingatkan balik maktab awal nak wat assignment...x da letrik la plak...ish..dugaan betul

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 17, 2009

Tensi0n aku...

arghh!

aku tensi0n bila....

  • tarikh utk submit assignment semua dekat2....
  • elaun baru ja masuk...tapi duit dah byk habis...
  • aku pakai mask g supermas...tiba2 org gelak2 kat aku...
  • bila asyik kena wat presentation... ( aku plng benci utk berckp di depan kelas )..
  • bila asyik dpt h0mew0rk... ( terasa mcm budak sek balik )...hu3x...
  • tiket bus asyik naik harga..x turun2..

byk lg la benda yg wat aku tensi0n...sampai skrg aku dah tensi0n nak senaraikan semua ketensi0nan aku tu...hu3x...

p/s: serious sekarang aku tensi0n..arghhh...( as usual..just jeritan dlm hati )

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, August 16, 2009

...heart br0ken...

aku tiba2 t'ingat s0mething yg kawan aku ckp...
"bila kita rapat dgn s0me0ne tu..kita akan mudah rasa kecil hati ngan dia..even dia just buat salah yg kecil ja.."...

aduh..! sakit..hu3x

ntah knp..skrg baru aku akui benda tu...memg betul...apa yg dia ckp...kita akan rasa sakit..sedih..sehinggakan kita rasa mcm dah x nak rapat ngan sesapa lg...but..the truth is..we still need s0me0ne that cl0ser to us...

susah kan hidup ni...

erm....

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

panas...panas...


sejak 2 mejak ni...cuaca kat cini...memg panas....



ini agaknya keadaan kat atas tu skrg



kdg2 tu x tahan gak...selalu skt kepala...hu3x...

sampai nak demam p0n ada...

ni la benda yg plng menakutkan...

bila demam ckit ja...trus pk h1n1...

batuk ckit p0n dah t'pk h1n1...

bersin p0n asyik t'pk h1n1 ja...
pendek kata fikiran asyik ada h1n1 ja...
maybe semua ni ujian dari yg ESA utk kita..makhluknya yg lemah ni...
mungkin ini juga sbg tanda atas d0sa2 kita kat atas muka bumiNYA ni...
p/s:kepanasan ni menambahkan lagi keserabutan yg sedia ada...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, August 14, 2009

KESERABUTAN MELANDA DIRIKU

terasa mcm dah byk ari x wat p0st baru....
selalu ja 0nline...tapi, terasa malas nak wat p0st baru...
c0z byk benda yg serabut dlm kepala nak kena fikir....

antara benda2 yg sedang berlegar2 dlm kepala n fikiran aku skrg....

  • assignment....dah mula "menjelma"...ini la benda yg plng aku tunggu...wah..ye ker...?( sekali lagi aku menjadi hip0krit )...dah banyak assignment yg diberi...ntah knp...ayat lec2 kali lbh kurang sama ja....ayatnya berbunyi begini..." sepatutnya assignment ni kamu dah dpt waktu cuti H1N1 ri tu...tapi dah cuti...s0 baru dpt hari ni la..."...hu3x....dah la semua tarikh submit dekat2...argh....memg sakit hati....
  • H1N1...sekali lg IPGM.KSM yg t'chinta ni...diserang dek virus "baby" ni...0rg yg dikuarantin smkn ramai...takut sih...c0z..virus ni se0lah2 sdg m'gila...erm...sama2 la kita d0akan sem0ga ada jln utk tangani virus ni...( bagi aku...selagi "baby" ni masih " dibelai2,dimanja2,disayangi"..virus ni mesti terus merebak...pelik kan...dulu..selsema burung..habis semua burung2 dibunuh...sedih2...tapi bila virus ni...semua pihak mcm diam jer...pelik2...)
  • the last 0ne..hal yg agak merunsingkan...lapt0p aku sedang menjahanamkan dirinya gara2 antivirus aku yg semakin nazak...( hampeh t0l la...habis duit aku beli antivirus yg 0ri..tapi tetap wat hal gak...pas ni memg k0mp0m aku guna yg private ja..sakit hati bet0i la )...dah la assignment dah byk...harap2 lapt0p aku masih mempunyai "antib0di" utk melawan virus2 yg "jatuh cinta" padanya...hu3x...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....just jeritan batinku...x leh aku nak jerit betul2 kat dlm bilikku,syurgaku nih...nanti t'kejut br00k plak r00mate n jiran2 lain yg tersayang...kui3x...tapi serius aku ckp...benda ni la yg menyesakkan fikiran aku skrg...

maybe...ini satu ujian utk aku...YA ALLAH...kuatkanlah aku...aminnn...

p/s:x sbr plak nak balik umah..x tau napa...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 10, 2009

SPECIAL CARD

C0ME X??

this is the special card that i give t0 all my frenz...
x da la cantik sgt...c0z buatan tgn sendiri yg x berapa nak kreatif sgt ni...
tapi aku dpt satu kepuasan bila aku wat kad ni sendiri utk bebudak kelas...
awal tu memg takut jgk nak bagi kad ni kat semua...
takut dgn expressi0n muka diaorg...
ntah akan gelakkan aku b'guling2 ker...ntah wat x tahu ja ker...
tapi..sebaliknya yg berlaku...
aku leh tgk muka2 hapy yg dpt kad ni...
ucapan terima kasih dr diaorg hampir wat aku nangis...
hu3x...

tapi ada jgk part yg lawak ckit...
ada ker patut bebudak kelas ckp...
aku sakit...c0z wat benda ni utk semua 0rg..
ad0i..memg x leh terima bet0l la...he3x..

sedikit t'kilan p0n ada jgk...
ada s0rg dari bebudak tu yg mcm x hargai ja kad yg aku wat tu...
tapi..x apa la...
x kisah sgt p0n...( hip0krit )..


perasaan t'kilan tu dah diganti dgn perasaan t'haru atas kata2 sese0rg..
0ne of the b0ys ckp...
"wah!..terasa mcm ada kakak betul2 la"..
aku memg terasa nak nangis ja ms tu...
tapi still c00l beb...he3x...

apa2 p0n aku hepy dgn apa yg aku wat ni...walaup0n memg penat ckit la...nak siapkan semua tu..
yer la...budak2 kelas ramai..( 19 0rg )...

INSYAALLAH...aku akan terus wat benda2 mcm ni lg...bkn utk ucapan terima kasih dr diaorg...
tapi memg aku sendiri yg nak wat...utk kepuasan hati aku sendiri...

p/s:k.ngah sayang sgt kat semua...20 hati menjadi 1...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, August 9, 2009

hipokrit

0rg selalu ckp..."aku x suka 0rg hipokrit..depan kita baik..belakang kita ckp buruk.."
"benci..benci..benci.."...itu antara dialog2 yg selalu aku dgr la...
tapi s0metime kita x sedar..kita terpaksa menjadi hipokrit utk jaga hati 0rg...
cth plg mudah...

a: k0 marah ker kat aku...

b: eh.! x da hal la..wat apa plak aku nak marah...benda kechik ja..

( sebenarnya dlm hati...memg dah maki hamun dah..siap nyumpah2 lg )

jgn tipu diri sendiri..korang mesti pernah rasa benda yg sama kan..kan..?

aku p0n selalu gak sebenarnya hip0krit depan 0rg...bkn apa..just x nak panjang2 cerita lg...
biar benda tu berhenti setakat tu ja kal0 blh...

penat la nak gad02 ni...walaup0n kita x suka, buat2 ja la suka...hati 0rg kita kena jg jugak kan..?
tapi..b'pada2 la jgk..dlm keadaan tertentu kita x leh nak hip0krit jgk...erm...
susah sebenarnya kan...

tapi bagi aku..hip0krit tu kena ada jgk...bagi korang semua...terpulang la...

p/s:bln p0sa dah dkt...x sbr plak rasa

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, August 8, 2009

...awan mendungku berarak....


aku ingatkan ke-happy-an aku kan berpanjangan...

namun still hujan di tgh hari....

betul la...

tadi elok ja cuaca panas...

tup2...

hujan turun....( wua3x....baju x sempat kering )....

mcm ni la keadaannya hati aku skrg


x...bkn ini maksud sebenar aku...
ini sebenarnya yg berlaku

s0metime aku pelik...

hidup kita x perfect kan....

dlm kita tgh happy-go-lucky t0....

mesti ada benda yg akan terjadi....

nak tahu cthnya....ok...lihat di bwh...


  1. aku dah x ingat tarikhnya....aku n 2 lg member aku baru ja happy2 nak g Jerteh makan KFC...memg excited la...c0z apa sgt yg ada kat Besut t'chinta nih...( asyik ngutuk Besut ja )...baru ja sampai Jerteh...ada panggilan...." kita da kelas Dot2...( s0rry..subjek t'paksa dirahsiakan ) pkul 3.45...sapa yg x g dikira p0nteng & bakal dpt tindakan..( s0mething yg plng aku benci...akta 174 )"...bayangkan la...waktu tu kita0rg baru ja sampai...memg rasa nak nangis aku...s0, terpaksa la balik semula...g kelas....argh!

  2. yg ni aku ingat tarikhnya..15 july 09...kitaorg nak wat our 1st anniversary, sempena perkenalan kitaorg kat sini...jamuan tu dlm pkl 5.30 pm...bila dah "b'make-up" semua...tiba2 mendpt khabaran yg menyakitkan hati...kitaorg ada GERKO...argh...memg tensi0n...awal tu dah ckp yg GERKO batal...memg sakit hati...tapi kira 0k la...GERKO last2 memg batal...jamuan tetap berjalan...tapi dgn m00d yg agak sp0il...

  3. 7&8 august 09....semuanya berjalan lancar...kitaorg g k0lam air panas La...kira semua happy...tiba2 aku mendapat khabaran yg agak menyedihkan...cuma aku still kuat kali ni...mampu kawal tangisan...kal0 x, memg dah meraung aku...( ye ker?? )...0k la..aku tipu...x da la meraung...just mengalir air mata tanpa suara...tapi aku x blh ckp hal sebenar...krn ianya akan dijadikan sbg satu isu yg besar...mungkin....

apa yg aku nak ckp kat sini...kadangkala kita x blh jangka apa yg akan berlaku...kita ingat semua dah 0k..tapi sebenarnya k0...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

k0lam air panas La




0ur ment0r , En.Sulizi dgn murah hatinya telah sp0nsor kami sekelas utk berp0ya2 di k0lam air panas La...( ni yg membuatkan kami semua syg kat en.Su ni...he3x )...


kami sekelas bert0lak pkl 5 pm dari IPGM,KSM t'chinta...5 boys nek keta, 4 gurls naik keta ( including me ) n the other gurls naik van.. ( yg ni p0n en.Su jgk yg sp0ns0r )...


aku ngan gurls2 yg naik keta tu sampai kat sana dah pkul 7 lbh...c0z kami kena beli barang2 ckit...the others dah sampai dlm pkl 6 lbh...kal0 x clap...


1st aktiviti kat sana kami buka p0sa beramai2.....( s0rry..x leh nak upload pic..)

pastu...semua g sembahyang...n then sambung aktiviti...wat barbeque...( bakar ayam )...

sebenarnya semua org dah kenyang...tapi terpaksa jgk la bakar ayam tu....


mcm2 gelagat la leh tgk waktu bakar ayam tu...biasa la,semua org tunjuk skill...kih3x...

pas hbs ja bakar ayam...aku n beberapa org lagi cepat2 g siapkan kek birthday ( kek coklat span tu ja )...utk birthday eri , pehan & zaid....

ni la kek birthday utk eri,zaid&pehan


tapi bagi aku surprise yg kami nak wat mcm kurang menjadi sgt...ntah la...terasa suram ja...maybe semua org dah penat k0t...tapi x apa la...yg penting semua enj0y...( h0pefully la )...hbs ja mkn2 ( x tau la makan utk r0und yg ke berapa ) 2 babysitter kami ( yg d'tempah khas 0leh en.Su utk jaga kami )...bawa kami ke k0lam air panas ( waktu tu dlm pkl 11 mlm g2 la )...aku x j0in c0z rasa penat sgt...lbh kurang hampir pkl 12 g2 kawan2 aku yg g k0lam air panas dah naik ke bilik penginapan.... ( en.Su sewa 4 bilik utk gurls )...( 1 bilik utk boys )...

akhirnya....setelah penat bermain2 ...semua 0rg tid0....( ye ker tid0 ?? )....
es0knya....
6.30 am...aku ngan adikku ( r0di )....g tgk kawan2 yg lain...dah bgn @ bl0m...bila dah tgk semua 0rg bgn...kami p0n bersiap2 utk ke k0lam air panas...( muka sorg2 memg fresh la...baru bgn tid0 la katakan )....
1st time kaki masuk ke dlm air panas tu...x tahan aku...panas la...tapi kengkawan yg lain selamber ja...s0 nak x nak aku p0n try jgk la...tapi awl2 lg aku dah surrender... x tahan panas....dah puas berendam dlm air panas...2 babysitter kami tu bawa kami berendam dlm air sejuk plak...yg ni best...tempat tu memg cantik....aku yg x nak mandi awl2 tu...terus berendam...( he3x )...
dah puas berendam...naik balik ke tempat menginap utk makan...breakfast kami...nasi lemak, sandwish & air teh...( disediakan oleh 3 0rg rakanku )...sayang k0rang ber3...
pastu dah x da benda menarik sgt...kami semua just berehat2...& ada yg turun utk mandi lagi...aku dah x larat nak j0in...so masuk bilik...tid0...he3x...
dlm pkul 10 g2...budak2 laki dah bert0lak balik...c0z ada kerja katanya...( komitmen ngan maktab )...erm...x pa la...kami plak bert0lak balik dlm pkul 5 ptg g2 la...c0z ada sedikit masalah...
x apa la...yg penting semua selamat sampai di maktab dgn selamat...
kesimpulannya....kami semua b'syukur sgt2 cbb dpt ment0r yg t'sgtlah baik hati...sp0rting...sanggup keluarkan duit sendiri utk kegembiraan kami semua...( sedangkan p'talian kami hanyalah atas dasar ment0r & mentee )...siap sediakan 2 babysitter utk kami lg...to make sure that kami semua selamat...
cuma yg sedihnya...en.Sulizi x dpt j0in kami sepanjang kami kat sana....en.ada hal yg x dpt dielakkan...( hu3x )...
thank's a l0t en.Sulizi......kami sgt2 hargainya....

p/s: lepas ni ntah bila plak kami dpt b'gembira mcm ni...??

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, August 7, 2009

my day..

hari yg amat penat...
dah sakit satu badan...
nak tau knp...??
tunggu ar...
aku terlalu penat utk bercerita....
he3x...( saja wat suspen ckit )
bubye...

p/s: aku dah terlalu penat sampai aku x leh tido ( percaya x ? )...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, August 5, 2009

this is me

this is me...
something that i want to share with others...
the happiness...
the sadness...
of my life...
no doubt...
just read...don't think...ok...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS