You can replace this text by going to "Layout" and then "Edit HTML" section. A welcome message will look lovely here.
RSS

Saturday, December 31, 2011

- bye2x 2011.. hye2x 2012


hanya tinggal sedetik cuma 2011 bakal meninggalkan kita..

segala suka.. segala duka.. akan terus tersemat di dalam dada..

tinggalkan apa yg tdk perlu.. dapatkan apa yg perlu..

tinggalkan segala keburukan.. kutiplah segala kebaikan..

yg pasti.. setiap suka mahupun duka itu mempunyai maksud yg tersndiri..

terpulang kpd diri sama ada utk mengambilnya sebagai ikhtibar @ terus terleka diulit mimpi2x dan angan2x yg tdk pasti..



azam ! tiada..

spt biasa..

hanya ingin melakukan yg terbaik berbanding thn yg sblmnya..

tapi apa yg pasti..

ingin memanafaatkan 2 thn baki yg ada dgn sebaik mungkin.. INSYAALLAH..

ingin menimba ilmu sebanyak yg mungkin... tdk kira ilmu pengetahuan @ ilmu kemanusiaan...

ingin menghargai setiap detik persahabatan yg ada..

semoga diberi kekuatan utk melakukannya..

kpd mereka2x yg menanam azam.. semoga azam2x anda akan tercapai.. :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, December 30, 2011

- senyum -


tenyum mcm caye

^_________^


salam semuanya.. semoga sesiapa yg membaca @ terbaca post kali ini akan terus tersenyum ceria..

aku ada satu cerita pasal senyum mlm ini.. alkisahnya berlaku di kaunter pembayaran pasaraya yg ada di pekan Kuala Nerang tercinta ni..

dipendekkan cerita.. waktu aku menunggu giliran utk membayar harga barang2x yg aku ambil.. ada la satu insiden di mana cashier pasaraya tu mengucapkan 'terima kasih' kpd pelanggan sambil tersenyum..

aku x nampak reaksi pelanggan tersebut.. pada anggapan aku.. pelanggan itu mungkin tdk membalas dgn ucapan 'sama-sama' mahupun membalas senyuman kembali..

knp aku membuat anggapan sebegitu rupa.. krn selepas pelanggan tersebut berlalu pergi.. cashier itu merungut dgn kuatnya mengenai pelanggan tersebut kpd kawannya..

KESIMPULAN aku berdasarkan situasi tersebut..

bagi aku.. kedua-dua pihak iaitu cashier & pelanggan tersebut menunjukkan sikap yg x patut di amalkan oleh m'kat kita..

pihak cashier.. ok.. awk senyum pada pelanggan & ucapkan 'terima kasih'..tersangatlah bagus.. tapi awk x boleh melenting seandainya pelanggan tersebut tdk memberi respon yg sepatutnya.. adalah menjadi tanggungjawab awak utk memberikan layanan yg baik kepada pelanggan.. itu adalah tanggungjawab..mahu @ tdk.. terpaksa jua dilaksanakan.. cashier itu manusia juga.. mungkin dia nak luahkan perasaan.. ok.. boleh..x salah.. tapi jgnlah merungut dgn suara yg jelas di hadapan pelanggan lain.. ianya telah mewujudkan satu suasana yg agak kurang selesa..

pihak pelanggan.. tiada paksaan dlm membalas ucapan terima kasih & senyuman tersebut.. tetapi sebagai manusia beradap..apabila anda dilayan dgn baik.. tdk salah anda memberi respon yg septutnya.. cuba utk hargai layanan yg telah diberikan..

manusia.. sentiasa dipenuhi dgn sikap yg tdk sempurna.. sikap itu wujud dr diri kita sndiri.. mungkin masing2x mempunya sebab tersendiri.. diri aku sendiri..kdg2x akn timbul juga suasana spt di atas.. tdk menyangka perlakuan kita telah mewujudkan satu ketidakpuasan perasaan terhadap insan lain.. tapi diri sendiri juga yg mengawal semuanya..

kalau kita ingin berubah..tdk mustahil ianya akan berlaku sebaliknya..

sekadar renungan utk diri sendiri & bersama..

JUST KEEP THE SMILE



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 28, 2011

- dan sebenarnya -

senyum..

tawa..

terus ceria..

menutup apa yg tersirat di hati..

dan sebenarnya..

menahan perit di dada..

namun..

tdk lg mudah melatah..

hanya terus melangkah..

dgn hati yg tabah




owh yeah.. he3x

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, December 20, 2011

cerita basi - nyamuk -


salam semuanya..

semoga sesiapa yg membaca dgn rela hati @ terbaca secara tdk sengaja post ini berada dlm keadaan sihat hendaknya.. :)

da tgk gambar kat atas kan.. curious x.. curious x.. he3x

gambar kat atas adalah gambar2x sepanjang kami menyiapkan tugasan PSV 3105 - arca dawai -
( byk lg gambar lain.. step by step.. semua ada gambar )

tapi yg aku nak cerita kat cni.. adalah pengalaman kami sepanjang kami siapkan tugasan ni.. perit kot.. hu3x..

masalah pertama.. kami x da idea apa yg kami nak buat.. tema yg diberi oleh cik z.. flora/fauna.. tapi cik z minta kami buat berdasarkan contoh yg kami dpt kat internet/ buku.. cik z x nak kami buat mengikut imaginasi sendiri.. cbb kata cik z kalau buat ikut imaginasi sendiri, bentuk yg dihasilkan tdk mengikut bentuk yg sepatutnya.. ( erk..faham x ? he3x ).. akhirnya aku, ana, ain pilih utk buat nyamuk..

masalah kedua.. bila da dapat idea.. kami x boleh pulak nak buat rangka asasnya.. kalau tgk rangka asas yg mula2x kami buat... memg hampeh la.. x akan dapat bentuk nyamuk pun.. ada yg ckp kami buat bentuk kapal terbang la, burung la..paling best bila cik z sendiri ckp rangka asas kami mcm bentuk buah kundur kalau aku x clp..sadis2x.. waktu tu aku sbnrnya memg dah down gila dah..

masalah ketiga.. kami memg blur.. sampaikan kan rangka asas pun x dpt buat.. kami buat keputusan utk bawak balik rangka asas tu ke rumah ain ( aku duduk rumah ain seminggu utk PBS ).. waktu kat rumah ain.. kami dpt pertolongan dr ayah ain..pak cik najeri.. pak cik najeri beri kami idea mcm mana nak buat.. pak cik najeri suruh kami wat research ckt pasal nyamuk ni.. pak cik najeri ckp kena tahu betul2x baru dpt buat.. pak cik najeri siap beli dawai baru lg utk kami buat rangka asas lain..he3x.. rangka asas kami yg awal2x tu digelakkkan oleh family ain..kui3x..bila da siap rangka, masalah nak melilit dawai halus pada rangka plak timbul.. aduhai.. tapi setelah berbincang2x.. akhirnya.. dapat jgk cari jalan penyelesaiannya..

masalah keempat.. kami just siapkan rangkan asas & sempat lilit dawai halus lbh kurang 10 % ja.. PBS kali ni sgt memenatkan sampaikan memg x da masa sgt nak buat.. bulan puasa.. balik ptg, memg tido.. mlm plak byk buat keja lain yg berkaitan dgn PBS.. memg dugaan lah.. bila balik maktab, baru kami cuba utk siapkan.. bila balik maktab, ada masalah lain plak timbul.. assignment yg bertimbun2x.. masalah kesihatan salah seorg ahli kumpulan.. mcm2x lah.. hu3x..

tapi..berkat kesabaran dan usaha bersama.. akhirnya kami berjaya juga menyiapkannya.. rasa bangga gila bila dpt siapkan.. mcm x percaya pun ada kami mampu siapkan..he3x
ALHAMDULILLAH.. :)

apa yg ptng.. sbnrnya.. jgn putus asa.. sepanjang buat tugasan ni, aku pernah terfikir utk lilit ja dawai tu biarlah jadi bentuk apa pun.. malas da nak fikir.. itu bila da sampai tahap yg memg aku dah give up.. tapi aku pujuk hati sendiri.,.cuba buat.. lagi pun ini kerja berkumpulan.. x kan lah dicbb kan aku, kawan2x lain pula dpt markah rendah.. berjaya juga aku atasi perasaan tu.

lupa lak..selain tu..sepanjang tugasan ni.. byk betul cenderahati kami dpt.. luka2x di tgn.. selamat x tgl parut.. hu3x.. aku lg tragik..siap luka kat pp ha.. selamat la luka x dlm.. calar2x mcm tu ja..kalau berparut..hbs la.. da la muka masam mencuka da.. ada parut da jd mcm muka gengster da.. he3x..x clp aku..luka kat bibir pun ada.. ganas x ganas buat kerja..he3x..


wajah2x tegang sepanjang menyiapkan tugasan

kesimpulannya.. nak seribu daya..x nak seribu dalih

betul x??


p/s : mcm terlebih panjang lak..he3x

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, December 10, 2011

- sekadar perkongsian -

ISLAM ADALAH CARA HIDUP

  1. jika kita marah- TOPUP wuduk utk menyejukkan jiwa.
  2. jika kita bingung - KLIK doa agar tenang hati
  3. jika kita dipuji- RELOAD syukur supaya tdk alpa
  4. jika kita gagal- DOWNLOAD usaha utk memberi semangat
  5. jika kita kecewa- RESTART tenaga agar sentiasa sedar
  6. jika kita bersedih- SELECT ibu bapa utk meluahkan perasaan
  7. jika kita berdosa - UNDO perangai itu dan bersolat taubat
  8. jika kita berdendam- DELETE buruk sangka supaya bersih hati
  9. jika kita berbohong- BACKSPACE kata-kata utk memperbetulkan keadaan
  10. jika kita buat maksiat- REGISTER SOFTWARE sikap baru dan bertaubat nasuha

sumber : Gen-Q isu n0.4

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, December 7, 2011

~kenangan~

tag nama sek rendah


tag nama waktu sek men (pra u sains)


- terjumpa tag2x nama di atas waktu kemas barang-barang lama-

-terus teringat kenangan waktu sek dulu2x-

-rindu nya rasa-



~kenangan itu tdk pernah hilang selagi kita mahukannya dlm ingatan~

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, December 4, 2011

~i want to become a writer~


rindu nak menulis

tapi otak dah berkarat..

dah x boleh nak fikir ayat2x meletups..he3x..

tapi seriusly..

rindu sgt nak menulis..

dah x ingt kat mana letak hasil tulisan dulu2x..

sedey.. :(

kena bykkan membaca..

nak cari idea balik.. hu3x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, November 13, 2011

~saya tahu saya x sempurna~

siapa kita utk menilai..?
sebagai manusia kita memg x layak nak nilai siapa2x pun.. saya mengaku saya menilai org.. dan ianya bukanlah sesuatu yg dibanggakan..mungkin juga sesuatu yg boleh dikeji..

tapi sekurang2xnya kita nilailah diri sendiri.. sampai bila kita berterusan nak mengulangi silap dan salah yg sama.. sehinggakan org2x di sekeliling sudah "nazak" utk menerima setiap perlakuan tersebut..

pernah @ tdk anda memikirkan setiap perlakuan anda.. sedang mengguris hati dan perasaan manusia2x lain.. saya tahu saya x sempurna.. tapi sekurang2xnya saya cuba mengelakkan dari terus melukakan hati dan perasaan org2x yg saya sayang..( walaupun saya tahu kdg kala saya gagal mengawanyal ) tapi anda.. acap kali melukan kami tanpa anda sedar..

kami butakan mata.. bekukan hati.. terus tersenyum.. tapi anda melihat ianya sebagai satu penyindiran.. ye.. kami jahat.. kami tdk baik.. apa yg kami buat semua salah..

seandainya saya bisa memutuskan satu persahabatan.. dah lama saya lakukannya.. tapi hati ini tdk samapi di tahap yg kejam.. hati ini membekukan kenangan manis agar ianya tdk cair menghilang.. hati ini terus membuang kenangan pahit utk memberikan ruang kepada kenangan manis terus bertapak..

tapi hati ini juga tdk lah semulia mana utk terus menahan segalanya..




p/s : aku jrg attack org x pasal2x kat fb atau blog.. tapi maaf.. utk kesekian kalinya.. aku sgt penat

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tuesday, November 8, 2011

~segmen Miss Nadya:: 100 Follower Ke Bawah


1st time try benda2x mcm ni..

:)

maybe boleh tambah kenalan blogger n dptkan tips utk up grade kan ckt blog nih..

tgk blog org mcm gempak ja..

jeles2x.. he3x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, November 6, 2011

~INSYAALLAH~

Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya,
janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya..
janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya..

Kikislah pesonanya dari setiap pelusuk mataku,
dan usirlah dia dari relung hatiku..

Gantilah damba kerinduan dan cinta yang bersemayam di dada ini,
dengan kasih dari Mu yang tulus dan murni..

Bantulah aku agar dapat mengasihinya hanya sebagai seorang sahabat.. (.-_-.)



P/S: AKU SYG KAMU SAHABAT..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, November 5, 2011

~kami di perantauan~

kek n air

nasi himpit, kuah kacang, lontong, bubur caca

nasi himpit ngan rendang


yeah..inilah semuanya.. eh..clp..satu lagi..spagheti




sapa ckp beraya di perantauan x best..

best oooooooooo... ( ok..tipu.. saja nak sedapkan hati sendiri )

tadi call umah.. dgr suara ayah mcm sebak ja..

jgn risau.. yun ok ja kat sini..

sedih ckt ja.. hu3x..

kenyang perut, buat mkn2x di mlm raya..

byk gila aku makan..

buncit dah rasa.. he3x..

ok.. saja ja nak merapu meraban.. menghilangkan duka..

kembali serius utk study..

ceh..serius la sgt.. he3x..

bubye..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~salam aidil adha~

( kau senyum eh encik lembu, nanti kau yg akan diborbankan.. ngeh3x )


selamat hari raya aidil adha utk semua..

semoga kita semua setiasa berada di bawah keredhaanNYA..

x balik raya dikira sbg pengorbanan x? hu3x..

1st time beraya tanpa keluarga tersayang..

yeah.. sabar je.. x lama dah nak balik kg.. 2 minggu ja lg..

smile..

mcm nih..

(^_^)

nak lg best..

smile mcm nih

(^_____________________________________________^)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Thursday, November 3, 2011

~peaceful thursday~


berikan aku kekuatan utk terus berubah ke arah yg lebih baik YA ALLAH



p/s: lebih tenang skrg.. ALHAMDULILLAH

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, November 2, 2011

~peaceful wednesday~


just wanna keep this smile..

^_______________^






p/s:
dun know y.. i feel lost 4 a moment.. n then i realize that.. nothing would change .. so, i just want to walk away from the sadness..



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 31, 2011

~malam yg sunyi~

When you cry, u're strong enough to show ur heart,
When you cry, u're great enough to hide ur madness,
After you cry, u'll feel a great relieve,

So, just cry when you feel like to..
never let your heart hurts :)
Ur lover always be your side

credit to Pakar diari hati

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~pagi isnin yg indah~

kuatkan aku utk terus mencari cintaMu YA ALLAH



P/S: DUHAI DIRI, JGN TERUS LEMAH

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, October 30, 2011

~penguat di saat ini~


~✿..Jika kamu MENANGIS kerana lelaki, berhenti dan cuba FIKIR kembali..adakah sebenarnya cinta dia yang kamu cari atau cintaNya? Adakah yang bertapak di hatimu betul-betul cinta sejati atau hanya kerana dia keluarkan KATA-KATA MANIS? Benda manis pun ada tarikh luputnya tahu? Adakah insan seperti ini yang kamu rasa boleh MEMIMPIN kamu kelak? Boleh pandu BAHTERA keluargamu ke arah REDHANYA? Boleh MENYAYANGI kamu sepenuh hati, terima seadanya CACAT CELA? ✿~

Kesat air mata itu..sesungguhnya harga dirimu LEBIH PENTING, sesungguhnya harga AIR MATAMU lebih BERNILAI..lebih BERHARGA jika dibazirkan untuk lelaki itu..BERSABARLAH, berhenti menangis, berhenti berharap pada yang tidak pasti..YAKIN dengan JANJI Allah..orang yang baik adalah untuk orang yang baik-baik dan kamu LAYAK untuk orang yang LEBIH BAIK..(✿◠‿◠)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 29, 2011

~trying my best~

will try my best to 'delete' u from my 'hard disk'..

will try to accept that 'u r not mine'..

will try not to think about u anymore..

will try not to let my tears come out b'coz of u anymore..

will pray for ur happiness..

will pray to Allah.. do make the distance become more far away from u..


yeah.. i will try my best to FORGET u..



Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 24, 2011

~jujur pada hati~

salam semuanya..

just terasa gatal tgn nak taip berkenaan sesuatu.. he3x..
semlama terbaca status one of my friend kat FB..

"liking someone doesn't mean u have to be lovers, sometime u just have to be friends"

buat pertama kalinya aku setuju ngan statement di atas.. coz sblm ni..aku lebih berpegng kpd..

"kalau kita sukakan sumone, n sumone tu x da perasaan yg sama.. better kita hilangkan diri drpd sumone tu"..

seriously itu la pegangan aku dulu..he3x..

tapi bila skrg.. pegangan tu dah berubah..

aku setuju dgn statement fren aku tu..

realitinya.. kita perlu jujur pada hati sendiri.. aku pernah ckp pada sumone yg aku suka dia.. walau dah tahu memg aku kena rijek mentah2x la..he3x.. yap..mulanya memg aku buat mcm yg dah aku set awl2x dulu dlm minda aku.. akan hilangkan diri darinya... tapi at the end.. aku fikir punya fikir..utk apa aku hilangkan diri.. better aku just terus berkawan dgn dia.. at first memg la malu.. kena rijek leh lagi x malu plak kan.. tapi aku cuba ambik benda ni dr sudut positif..

bila aku luahkan perasaan aku.. yg aku suka dia.. sekurang-kurangnya, aku x rasa terbeban dgn perasaan tu lagi.. betul2x rasa mcm free dr mainan perasaan.. kalau x, selalu ja rasa di hati ni, satu perasaan yg memg x best la.. sakit, sunyi & semualah..sekarang x dah.. semuanya dah ok & back to normal..

lg pun aku just setakat suka.. bukan lah aku dah sayang n cinta pun kat dia.. like only, not love.. he3x.. kadang2x aku akan ckp kat dia.. rindu.. tapi seriusly..rindu kosong ja... aku rasa aku lebih epy dgn keadaan skrg kalau dibandingkan dgn keadaan aku memendam perasaan suka kat dia.. so.. jujurlah pada hati anda sendiri..

lebih jujur lak rasa.. he3x.. ok la.. setakat ini shj utk hari ini..

bubye..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 15, 2011

if she was here

salam semuanya..
semoga sesiapa yg membaca @ terbaca post ini berada di dlm keadaan yg sihat selalu hendaknya.. amin..

saat ini, tuan punya blog sgt2x rindukan dia.. rindu nak peluk dia erat2x.. cium dia puas2x.. cerita itu m ini dgn dia sambil tuan punya blog baring atas peha dia.. nak tgk dia senyum.. nak dgr dia ketawa... semuanyalah..

tapi tuan punya blog tahu.. semua itu x akan jadi kenyataan.. bukan tuan punya blog x redah dgn apa yg berlaku.. tuan punya blog redha semunya..terma takdir yg telah ditetapkan olehnya.. cuma tuan punya blog sekarang tersgtlah rindukan dia..

tuan punya blog selalu terfikir.. kalau dia ada lg.. mcm mana dgn hidup tuan punya blog skrg ?? tuan punya blog fikir.. dan terus fikir.. tiba2x tuan punya blog sedar, x perlu berfikir lg.. sebab apa pun yg tuan punya blog fikir.. semuanya x akan terjadi...

cuma tuan punya blog tersenyum sendiri membayangkan kalau dia masih ada..

mesti byk benda yg tuan punya blog akan cakap kat dia.. mcm yg tuan punya blog cakap dengan pengganti dia skrg..

tuan punya blog nak ckp dekat dia..

"mak..manja x suka la kawan tu..dia bla..bla..bla.."
"mak.. kawan2x yg sebaya manja semua dah grad..dah keja..jeles la.."
"mak.. kawan2x manja ramai da bertunang, dah kahwin, dah ada anak pun.. bila la turn manja plak..........."
"mak.. manja gaduh ngan adik.. manja rindu adik.........."

mak..mak..mak.. manja..manja..manja...bla...bla..bla..

MANJA RINDU MAK.. SGT2X..
MANJA SYG MAK.. SGT2X..

anak mak dah besar.. da 23 thn da.. bakal cikgu tau.. INSYAALLAH..
manja ok..sgt ok.. walaupun manja x kuat mana.. tapi manja akan ok ja..
manja epy kat cni.. manja epy dgn apa yg ada skrg..lagi epy kalau mak ada..

tuan punya blog da mula melalut..
tapi itu la luahan hati tuan punya blog skrg..
tuan punya blog kdg2x dah x kuat.. tapi bila ingt kan dia.. tuan punya blog akan cuba utk kuat..walaupun kdg2x tuan punya blog akan tetap rebah menyembah bumi..

tuan punya blog akan cuba utk terus tersenyum selagi mampu..

^_________________^

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

confused

a little bit of confuse here..

y my tears come out from their happiness ?

i'm supposed to be smile like this...

^____________________^

not becoming like this..

-_____________________-

be patient my dear self..

the time was not arrived yet..





p/s : broken english.. as usual :p

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, October 10, 2011

^_^

yakinlah bahawa bahagia itu akan datang..

sudah ditentukan olehNYA..

tdk perlu terus mencari krn jika saatnya belum tiba.. ianya tdk ketemu jua...

di saat diri mengharapkan yg soleh.. berusahalah menjadi yg solehah..

bkn hanya berharap..dan terus berharap...

semoga diriku tdk terus terleka diulit harapan2x yg tdk tahu akan kepastiannya..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, October 8, 2011

x faham.. kenapa ha ?

salam semuanya..
semoga sesiapa yg sudi membaca atau terbaca post ini berada dalam keadaan yg sihat selalu hendaknya..

diri ini terpanggil utk membuat penulisan berdasarkan kpd status2x fb yg sudah bermacam ragam gara2x belanjawan semalam.. ( apa dia nih.. he3x )..ok..back to normal..

aku bkn nak komen pasal belanjawan yg diumumkan..tapi nak ckp pasal respon2x dr rakyat malaysia yg tersgtlah "bersopan santun" dlm memberikan kritikan..

agak2x la weh..x payah la nak guna bahasa yg "indah" mcm tu.. kalau ye pun x setuju ke apa ke.. x payah la nak maki2x dlm fb tu.. x payah la nak timbulkan proganda mcm2x.. bajet bila tulis kata2x "indah" dlm fb tu, belanjawan tu boleh bertukar ke apa.. mengeruhkan keadaan ada la.. uish..teremo lak.. kui3x..

ok..ckp awal2x..aku bknlah menyokong mana2x pihak sgt.. bagi aku kedua-dua pihak ada baik n ada buruk memasing.. tapi rasionallah.. ang keja ngan "k", tapi ang kutuk "k" kaw2x punya.. kalau dah bagi ang "k" tu teruk bebenar.. berhenti keja, cari keja yg x ada kaitan ngan "k" lah.. adeh.. (sorry kalau terover ckt ).. tapi rasa menyampah tgk org2x yg x tahu nak hargai apa yg depa ada ni.. diberi salah..diambil balik pun salah.. manusia..manusia.. ntah apa2x la..

aku seriusly x sokong n x membantah.. kalau benda yg dikeluarkan itu bagi manfaat utk semua org.. so.. kita terima je lah.. kalau terasa benda tu bagi keburukan kpd kita.. x salah utk membantah.. tapi gunalah cara yg betul..kan..kan..

ok la.. stop cni ja dulu.. bubye..

lupa dah.. JUST KEEP THE SMILE.. ^_________^

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, October 7, 2011

hari muda vs hari matang

kami.. PS 1 .. julai 2008

3 thn dahulu..

kami.. PS 1.. januari 2010

hari ini dan saat ini..

YA ALLAH..

KUKUHKANLAH PERSAHABATAN KAMI..
BERIKAN KAMI KEKUATAN DI SAAT ENGKAU MENGUJI KAMI DGN CUBAAN2X MU..
IKHLAS HATI KAMI DALAM MENERIMA DI ANTARA SATU SAMA LAIN SBG SAHABAT..
SEMOGA KAMI SEMUA BERJAYA MENCAPAI CITA2X YG SATU..
MENJADI SEORG GURU YG BERBAKTI KPD ANAK BANGSANYA..

LOVE THEM..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

new face

berwajah baru..again.. kui3x..

bila dah terlalu bosan.. maka pastinya akan bertukar2x..

yeah..cuba kembali aktif dgn entry2x baru.. ( ok..tipu..)

lalalalalala...

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 25, 2011

~saat ini ~hati ini~

saat ini.. hati terasa..

kosong..

sepi..

sunyi..

tdk tenang...

YA ALLAH..dugaan apa yang ENGKAU berikan pada kali ini..

kuatkan aku seandainya ENGKAU mengujiku..

jgn ENGKAU biarkan aku terus hanyut dgn perasaan & hasutan syaitan..

berikan aku kekuatan utk aku mengawal hati & perasaan ini..



umpama satu lorong hitam yg menembus hati yg tdk ku tahu apa puncanya..

hati itu umpama lari drpd diri yg menanti


mungkin peringatan atas dosa-dosa yang pernah dilakukan..

berikan aku kekuatan untuk tdk aku ulangi kesalahan, kesilapan & dosa2x yg seringkali dilakukan.. YA ALLAH..




Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 18, 2011

~hidup yg serabut serabai~

salam semuanya..
semoga semunya cht2x sokmo deh.. he3x..

mesti semua org tgh bz kan..kan..kan..
kalau kat IPG, KSM ..suasana skrg adalah bz dgn assignment...
biasalah.. semuanya pakat wat last minit.. (cth terdekat..DIRI SENDIRI)

bila la nak berubah x tau.. setiap sem wat azam x nak wat keja last minit..x nak study last minit..
tapi setiap sem jgklah azam tu hancur lebur mcm tu ja.. bad..bad..bad..

bila da semua last minit.. hidup pun caca merba semuanya.. masuk bilik..tgk bilik.. mcm nak keluar balik ja rasa.. meja dah x macam meja.. katil dah x macam katil.. bad..bad..bad..

howa.. serius.,..serabut.. serabai..kalau ayah tgk.. mau kena berleter seminggu nih.. kui3x..
ok..janji ayah..pas setle semua.. yun kemas bilik bagi come2x balik..kalau rajin la.. ish3x... bad..bad..bad..

yeah..jom wat assignment balik..

p/s: tertarik ngan status seorg teman lama..

Tulang rusuk Adam yg hilang, biarlah dia yg mencarinya sendiri. Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yg mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yg hilang, dia akan datang mencarimu dan mengambilmu satu hari nanti.

Apa yg boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yg beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yg baik. Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan yang lurus untuk ke syurga. (effy izuan)

hawa.. bersabarlah yer.. :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, September 10, 2011

~bila dah ting tong~

bila kepala otak ni dah ting tong sgt..

cicak yg tdk bersalah pun menjadi mangsa buli aku..

ish...ish... bad..bad..bad..

sorry mr/mrs cicak.. he3x..

saya cuma nak mandikan mr/mrs cicak ja..tahu mr/mrs cicak dah lama x mandi kan.. he3x..

ntah apa2x la ...

ok..janji ..x buat lg dah.. hu3x..


kalau cicak tu ada mulut .. boleh bercakap.. mesti dia dah maki hamun aku berbakul2x..kan..kan.. he3x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~tertekan~

bila x nak ambil pengajaran drpd perkara2x lepas..

beginilah jadinya..

semuanya tdk keruan.. berantakan..

serius..tertekan..

nak mengeluh sudah bkn masanya..

nak menyesal juga sudah membuang masa..

tik tok..tik tok..

masa terus berlalu pergi..

betullah manusia ni sentiasa berada dlm kerugian..

kesannya...

tertekan tanpa sekatan..

padan muka pada diri sendiri..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, September 9, 2011

no komen.. YAKA ??

salam semuanya..
semoga semuanya ceria tersenyum bahagia di petang Jumaat yg indah permai ini..he3x..
aku masih lg mengadap assignmnet2x yg melambak2x tapi satu pun x bergerak2x..
aish..parah..parah..

aku x da idea nak merapu meraban sbnrnya.. tapi bila tgk status Fb kengkawan yg mula mempersoalkan ttg 6% cukai perkhidmatan pembelian reload & pek permulaan prabayar ni..tetiba teringin plak nak merapu meraban.. cheh... ( sedangkan sblm ni x pernah ambil kisah sgt apa yg terjadi di sekeliling pun..he3x.. bad..bad..bad )

tadi masa aku tgh tido ( as usual la kan ).. aku pun dpt mesej dr Celcom ttg hal ni.. respon ?? ntah.. x tahu..he3x.. nak kata marah..x jugak.. tapi nak kata setuju pun.. x jgk.. serius x tahu.. ha3x..

tapi aku tertarik ngan status one of my friend..

sekarang bukan zaman 24/7 bekepit dengan phone. so kalo setakat RM10.60 (topup) + RM50.00 (bilberukben) sebulan. boleh lagi hidup.. lagipun sy guna duit kerajaan(elaun) gak utk bayar cukai. malas nak bising.. hehe ( amirah ahmad )

aku setuju gak ngan status ni..bkn bermaksud menyokong..tapi benda dah betul..nak x nak.. terima je la..sebab sedar diri dr mana duit yg aku guna utk mkn skrg ni dtg dr kerajaan ..

pendpt aku..kalau dah thu harga naik pas ni..pandai2x la kurangkan penggunaa hp tu..
ye..tahu..ramai yg nak call mak ayah.. suami nak call isteri..isteri nak call suami.. pakwe nak call makwe..makwe nak call pakwe.. kawan nak kawan.. musuh nak call musuh..erk.. he3x..
kiranya..utamakan yg ptg dulu la.. call org yg lbh ptg.. kalau yg krg ptg tu..just mesej ja.. tapi terpulang la..kalau dah duit byk..buat lah apa yg disukai.. he3x..

aku pun pernah addicted ngan hp gak dulu nih.. dulu ok.. bgn pg ja send mesej gud morning yg cute2x kat kengkawan.. nak tido plak.. send lg mesej gud nite yg cute mute tu.. he3x.. tapi dulu la..skrg hp bkn lg keutamaan.. kalau duk kat IPG ni.. selalu la jgk pgg hp..walaupun hp tu x pernah berbunyi ..he3x..tapi bila da balik umah.. hp tu kena tinggal ja dlm bilik..lantak la bunyi ke tdk.. hohoho...

tapi seriusly..marah mcm mana pun..x setuju mcm mana pun ttg hal ni..x payah la wat status yg pelik2x kat FB tu.. ini dah sampai fuck2x kita punya PM..apa cer..!!.. rilkes la bro..rileks la sis.. hadapi semuanya dgn tenang.. huhuhu..( pandai la..ha3x )

apa2x pun... jadilah pengguna yg bijak & hormatilah pemimpin kita.. ( ada kaitan kah?? lalalalala )

agak2x 14 hb ni semua org pakat beli stok topup mcm ni kot.. he3x..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wednesday, September 7, 2011

~perubahan itu~

terkesan sesuatu perubahan yg agak besar di dalam diri..
seandainya ia perubahan yg positif, maka tiada masalah..
tapi apa kan daya..
ianya lbh ke arah yg negatif..

YA ALLAH.. kuatkan aku utk mengatasinya..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, September 5, 2011

~eh3x~

tgk depan.. da kawin & ada family.. orait.. semoga berbahagia selalu..

tgk kanan.. da mula dirisik & bertunang.. cayalah.. x lama dah tu..

tgk kiri.. da mula in a relationship with.. ok.. slow2x.. mula melangkah..

tgk belakang.. eh..eh..eh.. aku sorang ja ka yg still single mingle.. ha3x.. adeh.. ko ckt..



semoga berbahagia teman2x yg di sayangi sekalian..
semoga kebahagianku akan muncul jua.. :)

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, September 4, 2011

~raya 2011~

salam semuanya..
time 4 me to merapu meraban dah tiba..
kerja menimbun tapi hati ni tetap nak buat entry baru gak..
huh.. memg saja cari pasal betul..
x kisah la.. jap g pk balik pasal keja yg melambak2x tu..

just nak cta pasal raya 2011..
seriusly.. sgt best.. bagi aku la.. he3x..

1st day..
x pernah terasa meriah mcm ni bila mana 4 family sekaligus yg serbu rumah aku dlm satu masa.. family adik beradik ayah aku.. family pak lang, pak ngah, pak cik & pak su.. hbs licin kue teow goreng yg mak aku wat sampai kami semua x sempat nak merasa .. hu3x.. tapi serius..memg epy sgt kot.. terasa penuh rumah.. dgn warna warni baju raya semua..

sblm ni x rumah x pernah kena serbu mcm ni.. x tahu la napa tiba2x thn ni diserbu plak.. ha3x..

family pak su

family pak cik & family pak lang..

byk lg pic yg di ambil tapi kamera wat bengong plak.. just 2 pic ni ja yg ada.. sadis betullah..

rasanya org x putus2x dtg sampai la tgh hari.. n bila dah x da org dtg aku & family g beraya umah tok plak.. untung dua2x tok ada dlm satu kg ja.. he3x.. senang.. x payah nak p mana2x..

ptg plak..aku ikut mak & ayah beraya di dalam kg.. rasa mcm aku ja org yg dah meningkat dewasa yg ikt mak ayah beraya.. he3x.. nak wat mcm mana kan.. transport x da.. yg ada cuma keta..nak drive sendiri lak x pandai..

thn ni x da pic family..just ambik pic sapa yg ada ja.. hu3x..

1st pic aku with my mum n my dad.. caya x? he3x..

sempat lg koya2x depan cermin b4 kuar raya.. ha3x..

2nd day raya..

kuar ngan wan, shud, ismah & shah..
dr tgh hari sampai ke hampir malam la jgk..
sampai mak antar mesej.. " kak p beraya mana la"..
ha3x.. pelik kot.. x balik2x..
upss.. x da gambaq lak.. hu3x..

3rd day raya..

yana my ambik aku kat rumah..kami p umah shimah.. tgk shimah bertunang.. kat sana jumpa ngan ipin, bear & shuk..
ni pun berjalan sakan gak.. rasanya dr tgh hari sampai la pkul 6 ptg baru balik umah.. ish3x.. beraya sungguh..
kali ni mak x tya dah coz dah tau memg nak jalan jauh ckt.. he3x..

pic kat umah cikgu faezah with frens 5Sn1 dulu2x

ni ngan shimah.. kalau nak tau.. budak2x laki kat belakang tu terpaksa meninggikan diri mereka..ha3x..except 4 shuk..yg kat tgh tu,..,


kesimpulannya.. raya thn ni sgt best walaupun masa kat rumah tersangatlah sekejap shj..

ok..time 4 assignmnet balik..

bubye..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, September 3, 2011

~rindu~

makin lama perasaan rindu itu semakin menekan hati..

semakin cuba dibuang..semakin kuat ia mencengkam..

kadang2x terlalu rindu sehinggakan air mata ini mengalir tanpa dipinta..

kan ku cuba zahirkan rindu ini pada yg lebih berhak..







hanya sekali..aku ingin bertemu dgnnya..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, August 28, 2011

~lama sudah~

salam semuanya..
harap semuanya sihat2x selalu...
nak raya ni, so kena la sihat kan..kan.. he3x..

terasa dah lama x merapu meraban kat blog ni..
nak kata bz..bz la jgk..tai ntah la..
malas yg mengatasi bz rasanya.. he3x..

ok la...nanti bila dah rajin,baru merapu meraban lg yerk..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sunday, August 21, 2011

('',)

FIRST.. i like u..

SECOND.. i started to miss u..

THIRD.. i started to fall in love with..

but THE END of it..
i HATE u..


p/s: napa aku masih berharap??

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Friday, August 12, 2011

~impian dulu vs impian sekarang~

salam semuanya..
semoga semuanya sihat2x selalu..

pejam celik..pejam celik.. dah masuk Ramadhan ke 13..
begitu cepat masa terus meninggalkan kita..
siapa yg tdk rebut peluang..maka rugilah mereka.. ( termasuklah diri yg serba kekurangan ini )

impian?? semua org mesti ada impian masing2x kan.. tapi seriously..aku sendiri x pasti apa impian aku.. hmm... he3x..
kalau dulu impian nak jadi kaya ja.. sebab boleh duduk rumah besaq2x.. boleh shopping2x... boleh jalan2x pusing seluruh duni.. & macam2x lg lah..
he3x..lucu gak rasa..

tapi kalau skrg..masih berimpiankah aku??
ntah la..

kalau impian pasal suami..

dulu2x..nak lelaki yg hensem, kaya, penyayang, cool, dan bla bla bla..
maybe mcm watak lelaki spt di bawah..


erk..adakah?? he3x..


tapi..hari ini..

aku cuma mengimpikan seorg lelaki yg :

boleh menjadi iman di dlm solat2x ku
mengejutkan aku di keheningan malam utk bersujud padaNYA
membimbing aku ke arah jalanNYA
mampu menerima setiap keburukan dan kebaikan yg ada pada diri yg khilaf ini
mampu membahagiakan diri ini seadanya.

impiankah itu??

kalau betul..terasa impian itu setinggi langit..

adakah aku akan berjaya mencapai impian itu.. ??
rasanya sblm aku mencapai impian tu..aku sendiri kena memperbaiki setiap kelemahan yg ada pada diri..
menjadi yg terbaik sblm mendapat yg terbaik..
mampukah??


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Monday, August 8, 2011

~rindu kamu~

hanya hati mampu berbisik .. "rindukan kamu teman"...


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saturday, August 6, 2011

~pelik~

salam semuanya..
semoga semuanya sihat2x selalu di dlm menghadapi hari ke-6 bulan ramadhan ini..

nak tido.. tapi mata x nak lelap.. pelik.. adakah sebab aku terlalu memikirkannya.. seriously.. aku memg sgt pelik skrg ni.. terasa seolah2x aku ada satu bond yg kuat dgn dia sehinggakan aku rasa sedih utk apa yg sdg berlaku pada dia skrg..

walaupun aku x tahu apa yg sedang dia hadapi skrg..tapi aku dpt rasa yg ianya sesuatu yg maybe berat utk ditanggung.. ntah la.. mesej2x aku x direply.. aku nak sgt tahu apa yg berlaku coz aku x sanggup nak tgk dia terus mcm tu.. yeah.. aku rasa mcm dia dekat sgt dgn aku walaupun hakikatnya..aku n dia hanyalah teman biasa.. tiada istilah temak akrab sekalipun.. tapi melihat keadaan dia skrg.. membuatkan hati ini sedikit sedih.. mungkin di awal persahabatan, dia yg aku kenal adalah seorg yg sgt positive thinker, suka tersenyum, x pernah tension dan sgt ramah.. tapi di saat ini.. semuanya hilang.. semuanya dingin hinggakan hampir beku.. tdk pernah dia tdk membalas mesej aku.. cuma lambat mungkin .. tapi sedaya upaya dia akan tetap membalas mesej2x aku..

duhai teman.. apa masalahmu.. kamu tahu kan aku sentiasa ada utk kamu.. :(


Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~aku bimbang~

YA ALLAH..

tdk tenteram rasa hati ini..

aku bimbangkan dia.. sangat2x..

hinggakan terbawa ke dlm mimpi..

YA ALLAH..

permudahkanlah urusan2x nya..

tenangkanlah hatinya..

lapangkan fikirannya..

supaya dia mampu bertindak dgn sewaras-warasnya..

berikan dia kekuatan utk dia mengharungi cubaan & dugaan yg ENGKAU berikan..

sbg teman, aku hanya inginkan dia terus tersenyum gembira..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~ok ke?~

apa khabarmu wahai teman?

adakah semuanya baik2x shj ?

aku bimbangkan kamu..

tapi kamu diam membisu..

talk to me..

" menangislah di bahu ku teman "..

aku sentiasa ada utk kamu..

Read Comments
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS